Giv den bare gas

Onsdag, 16. august 2023
Af Puk Elgård. Illustration: Birgitte Ahlmann.
Puk ønsker at udtrykke sin taknemmelighed over for de mange læsere, der har udvist en kritisk holdning til et tidligere brev. Brevet omhandlede en datter, der følte sig generet af sin mors nyfundne livsglæde.
Blomstrende og glad kvinde

Kære venner af brevkassen

Mange af jer har kommenteret brevet fra datteren (i Familie Journal nr. 23), der mente, at hendes mor var pinlig efter at have genfundet livsglæden i en sen alder. Det vil I simpelt hen ikke finde jer i.

Det er dejligt, at det er jer fra den ældre generation, der nærmest gør oprør og kræver jeres ret til at leve livet, genfinde kærligheden og klæde jer og se ud lige, som I har lyst til.

Tak for jeres bidrag, jeg bringer et lille udpluk her og håber, at I, der læser med og som måske ikke rigtig tør springe ud i en ny tilværelse, vil finde inspiration og mod til at leve på fuldt blus igen.

Varme hilsner fra Puk

Læs nogle af kommentarerne her:

Det var trist læsning, skrevet af en måske bestemmende datter. Det kunne have været om mig, for alderen passer, dog har jeg sønner og ved, at de er glade for, at jeg nyder livet igen, efter at jeg har mistet mit livs kærlighed.

Jeg opfører mig måske også upassende, efter nogens mening, og ikke mindst nu, hvor jeg har fundet kærligheden igen, men kærligheden til min afdøde mand er der jo stadig, den bliver bare ikke gengældt.

Jeg farter også rundt og opfører mig “upassende”: Motion to gange om ugen, havearbejde, frivilligt arbejde, teater og alt, livet kan tilbyde af oplevelser, og derved føler jeg, at jeg har fået energien og livsmodet tilbage. Datteren skal være glad for, at hendes mor ikke lader livet passere forbi.

Gerne Anonym tak.

Jeg kan ikke lade være at kommenteret indlægget.

Til datteren: Du skal da virkelig være glad for, at din mor lever livet, har veninder at gå ud med, og at hun gør noget ud af sig selv – kunne forestille mig, at hun har haft lyst til det i rigtig mange år, men er blevet holdt nede af sin mand. Ligesom du nu forsøger at holde hende nede.

Du skulle skamme dig!

Vær i stedet stolt af din mor og over, at hun klarer sig selv og vil livet.

AH.

Jeg sidder og læser din brevkasse, Puk, og er oftest enig med dig – også denne gang til K.

Jeg blev meget harm over hendes brev, jeg er selv 87 år og går altid med makeup, oftest i kjole eller nederdel og går også til frisør efter behov.

Hvad bilder K. sig dog ind, at hendes mor ikke skulle have lov til at gøre noget ud af sig selv. Jeg besøger også venner og rejser med dem, går i teatret osv.

Jeg føler mig ikke spor pinlig og er overbevist om, at mine børn og børnebørn heller ikke synes, jeg er. Pinlig er man, hvis man ikke opfører sig ordentlig, men bestemt ikke ved at gøre noget ud af sit udseende.

SKAM DIG!!! Og sidst, men ikke mindst – vær ganske rolig, din far skal nok blive liggende roligt i sin grav – han vil ikke rotere.

”I”.

Nu kan jeg ikke lade være at svare den datter, der har en mor på 77 år, og som synes, hun er pinlig, fordi hun går til frisør og ud med veninder.

Jeg synes, det er datteren, der er pinlig, for jeg er 88 år og går både til frisør og ud med veninder. Jeg synes, det er ganske normalt, eller er jeg også helt forkert?

Bodil.