Inviterer ikke sin søster med til juleaften

Lørdag, 14. november 2020
af Puk Elgård. Foto: PantherMedia
En fortvivlet mormor beder Puk om hjælp. Hendes to døtre er ikke på talefod, og nu har den ældste datter inviteret hele familien til jul på nær den yngste datter.
Mormor til Puk: Inviterer ikke sin søster til juleaften

Kære Puk

Vi har to voksne døtre, fem børnebørn og en yngre søn, som er udviklingshæmmet og bor på et bosted.

Den ældste datter har altid haft orden i økonomien, og hendes mand tjener pænt med penge. Den yngste har været lidt udfordret, og vi har af og til hjulpet hende økonomisk.

Nu er de to søstre blevet rygende uvenner. Eller rettere, det var de to svigersønner, der først kom på kant på grund af en bilhandel. Og nu støtter de to kvinder jo selvfølgelig hver sin mand.

Ingen kan være i stue sammen, og der er blevet sagt rigtig mange grimme ting. Fætre og kusiner er ulykkelige over, at de ikke kan ses, og vi “gamle” aner ikke vores levende råd.

I de senere år har vi holdt juleaften for hele familien, men vores ældste datter har meddelt, at de gerne vil holde juleaften i år og inviterer os, hendes bror og mine gamle forældre. Men ikke vores yngste datter.

Nu aner vi ikke, hvad vi skal gøre. Min mand og jeg har forsøgt at få vores døtre til at komme hos os uden familie, så vi kan tale alt igennem, men det afviser de kategorisk.

Har du et råd til, hvordan vi kan løse den umulige situation?

Mormor

Kære Mormor

RO PÅ. De to kamphaner kæmper, og de nyder publikum i arenaen.

Jo mere I går op i deres konflikt, jo mere stejle bliver de. Giv det minimum opmærksomhed.

Tak ja til juleinvitation. Dem, der vil deltage, møder op, resten må blive væk.

Der er mange mennesker, der næres af konflikter. Det motiverer dem til at fastholde deres synspunkter, når de ved, at folk diskuterer det, og de formår at skabe splid.

Slip det. Meddel jeres døtre, at du slipper konflikten her. Du elsker dem begge højt, men du vil ikke længere deltage i stridighederne.

Rigtig god jul.

Varme hilsner fra Puk

Kære Puk

Står du med et problem, du har svært ved at løse, eller trænger du bare til et klogt og forstående menneske at dele dine tanker med? Så skriv til Puk Elgård.

Det kan sende hende en e-mail på: puk@familiejournal.dk