Kom og vær med

Lørdag, 9. marts 2024
Af Puk Elgård
Foto: Colourbox
Læseren har lagt mærke til en handicappet, ung mand, hvis glæde over at vinde i banko smitter af på de andre deltagere. Det har fået læseren til at ønske, at flere mennesker med funktionssnedsættelser ville deltage i ligende aktiviteter i det offentlige rum.
Et bankospil

Kære Puk

Jeg elsker at gå til bankospil, og for år tilbage gik min mor og jeg sammen en gang om ugen om vinteren. Nu bor vi i forskellige landsdele, så jeg har fundet et par andre ”piger”, som også elsker at gå til banko, så det gør vi sammen med 80-90 andre.

En af deltagerne er en handicappet ung mand, og det er en fryd at se og høre ham, når han vinder. Han viser den største glæde, og det trækker smil hos os andre. Han er ikke larmende på nogen måde, men er koncentreret om sine plader og har fuldstændig styr på reglerne. Hans mor er vist med på sidelinjen.

Det kunne være dejligt, hvis flere som ham havde lyst til at deltage i sådanne arrangementer. Selvfølgelig kræver det, at de har tålmodighed til at sidde stille et par timer og ikke er alt for forstyrrende.

Bankospilleren 

Kære Bankospilleren 

Personligt har jeg ikke den store erfaring med bankospil, men jeg har læst mig til, at det stadig lever i allerbedste velgående, og nu også er en trend blandt unge.

Det er altid rart at have noget at være fælles om, og du vil gerne invitere flere med en funktionssnedsættelse til at deltage i aktiviteter i det offentlige rum, hvilket jeg kun kan billige. Jeg tror, at mennesker med forskellige handicap ofte føler sig diskriminerede og udenfor, og der er stadig mange forhindringer i bygninger og på gader og stræder, som ikke gør det let at deltage på lige fod med andre.

Jeg vil faktisk rigtig gerne høre fra nogle af jer med en funktionssnedsættelse, hvilke udfordringer I støder på. Det er et vigtigt emne, og jeg er sikker på, vi som samfund kunne være langt bedre til at invitere og inkludere. Byd endelig ind, hvis I har noget, I vil dele, som vi kan lære af.

Tak for din beretning. Vi skal ikke være så berøringsangste. Lad os få talt om tingene.

Bedste hilsner fra Puk