Min kollegas mand er utro

Onsdag, 21. april 2021
Af Puk Elgård. Illustration: Birgitte Ahlmann
Skal læseren fortælle sin kollega, at hendes mand er utro, konfrontere manden eller blande sig helt udenom? Læs her, hvad Puk råder læseren til.
Puks brevkasse: Min kollegas mand er utro

 

For halvandet år siden fik jeg en ny kollega på den store arbejdsplads. En yngre kvinde, som var næsten nygift. Hun var så lykkelig, for hun havde tidligere været i et voldeligt forhold. Hun taler altid om, hvor glad hun er for ham, og han forkæler hende med gaver og blomster, men han arbejder meget og er tit hjemmefra. Hun er en flot kvinde med en skikkelse som en Barbie-dukke, men nok også lidt naiv og godtroende.

Jeg har set hendes mand, for han kommer tit og henter hende efter arbejde. En dag, da jeg gik en tur med min søster, mødte vi ham, og jeg hilste på ham. Bagefter fortalte min søster, at den mand, jeg havde hilst på, har et forhold til min søsters nabo i opgangen, hvor hun bor.

Min søster arbejder hjemmefra og har set ham flere gange, som regel i dagtimerne, og senest var hun kommet ud, hvor de tog hed afsked i døren, naboen kun iført en kort T-shirt.

Nu diskuterer vi, om jeg skal delagtiggøre min kollega i den viden. Jeg har aldrig været på fortrolig fod med hende, vi sludrer bare sammen som kolleger. Både min søster og jeg ville gerne vide det, hvis en af vores mænd havde noget ved siden af. Men min mand siger, at vi skal blande os helt udenom. Hvad mener du?

Kollegaen

Kære Kollegaen

Jeg mener i første omgang, at kommentaren om din kollegas Barbie-skikkelse er unødvendig. Det ikke er det, du spørger om, men jeg spørger så dig: Hvorfor er det en vigtig oplysning at få med? Har man mindre ret til at blive behandlet ordentligt, alt efter hvilken skikkelse man har?

Ja, jeg er måske lidt på krigsstien, men vi har det med at placere folk i kasser, og det skal vi lige være obs på.

Og nu til den egentlige problematik. Jeg synes, at I i første omgang skal konfrontere manden. Her er to modeller at vælge mellem. Den ene lidt tilfældige: ”Guuud, er det ikke dig, der er gift med X? Hun er min kollega. Skal jeg hilse? Sjovt at mødes her.” Eller den anden: ”Hvorfor står du egentlig og kysser på Y, når du er gift med X?”

Personligt ville jeg gå med den første. Som jeg så ofte skriver her i brevkassen, så kender vi altid kun den ene side af sagen. Der kan være mange årsager til, at den mand kommer ud ad den dør, men når man oplever noget, der ikke umiddelbart stemmer, så har man lov til at række hånden op. Vi skal ikke lege politi og dømme hinanden på forhånd, men vi kan godt stikke poten i vejret og lige gøre opmærksom på det, når noget ser helt forkert ud.

Bedste hilsner fra Puk

Kære Puk

Står du med et problem, du har svært ved at løse, eller trænger du bare til et klogt og forstående menneske at dele dine tanker med? Så skriv til Puk Elgård.

Det kan sende hende en e-mail på: puk@familiejournal.dk