Min mand bliver så fuld til julefrokosten

Søndag, 2. december 2018
Af redaktionen. Ill. Birgitte Ahlmann
Kvinden, der her har skrevet til Puk Elgård, har et tilbagevendende problem. Men hun får nok ikke lige det svar, som hun havde håbet på...
Kære Puk: Min mand bliver så fuld til julefrokosten

Kære Puk

Nu er det snart tid til julefrokoster og dermed et årligt tilbagevendende problem. Min mand arbejder i et lille firma med knap 20 ansatte, og hvert år kommer han så umanerligt fuld hjem fra deres julefrokost.

Det er ellers ikke et sted, hvor der bliver drukket. Om sommeren er der en udflugt med ægtefæller, og det er altid hyggeligt og stille og roligt.

Men julefrokosten starter med noget hjemmelavet gløgg, der altid er for stærkt. Så fortsætter de med diverse drikkevarer − og han kommer altid sejlende hjem.

Efter julefrokosten i 2017 havde han kun én sko på. Han har som regel også læbestiftmærker på tøjet.

Det er en fredag aften, og resten af den weekend er han helt ødelagt. Hvert år lover han mig at holde igen, og det er ikke, fordi jeg er bange for, at han laver noget ”grisebasse”. Men jeg bryder mig ikke om, at han sådan mister kontrollen. Han kan jo også komme til skade på vejen hjem.

I det daglige drikker han aldrig for meget, men jeg er så nervøs for den aften. Hvad kan jeg gøre?

Bussi

Kære Bussi

Det lyder desværre som en helt almindelig julefrokost, du beskriver. Jeg tror, din mands arbejdsplads og hans kolleger er fuldstændig magen til mange andre rundtomkring i landet. Alt for fulde mennesker.

Det er jo ikke sikkert, at din mand laver noget forbudt med sine kvindelige kolleger. Læbestift kan også havne på skjorten under en dans eller en krammer.

Du skriver, det er et tilbagevendende problem. Det må betyde, at din mand har arbejdet der nogle år, og hvert år har han altså fundet hjem til dig efter julefrokosten − om end han manglede en sko sidste gang.

Jeg synes, du skal tage det roligt.

Du har ikke skrevet, hvor gammel han er, men selv om du beskriver ham som en teenager, så tror jeg, han er ældre, og derfor må du også behandle ham som en voksen mand, der kan tage ansvar for sig selv. Har I bil? Så kan du jo eventuelt tilbyde at komme og hente ham, når han vil hjem.

Jeg ved ikke, om du kan fornemme det, men jeg er ikke den store tilhænger af, at man skal vogte på hinanden. Hvis den fredag er den eneste dag på året, hvor din mand skejer ud, så synes jeg faktisk, du er heldigt sluppet.

Det kan godt være, der går en hel weekend med at komme sig, men så har du til gengæld alle de andre weekender med en ædru mand. Jeg beklager, at jeg ikke kan imødekomme dig bedre.

Mit råd er: Lad ham dog feste.

Glædelig jul fra Puk