Mit barnebarn kan ikke lide sin papmor

Torsdag, 11. august 2016
Puk Elgård
Foto: Colourbox
En farmor skriver til Puks brevkasse, fordi hun føler, hendes søns nye kæreste gør voldsomt forskel på sin egen datter og på sønnens barn.
emotion girl sitting near wall in the day time, beautiful background

Kære Puk

Indimellem har jeg nogle samtaler med mit barnebarn, som bekymrer mig en del.

Min søn blev skilt for et par år siden og har fundet sig en ny kæreste. Hun har selv en datter fra et tidligere forhold.
Udadtil ser det fint ud, når man besøger dem, men hvis jeg skal tro mit barnebarn, så ændrer meget sig, når min søns kæreste er alene med børnene.

Hun er direkte ondskabsfuld. Gør kæmpe forskel på sit eget barn og mit barnebarn. Hun putter og kæler med sit eget barn og lader ofte mit barnebarn stå alene på gulvet. Mit barnebarn er dybt ulykkelig og kan ikke lide at være hos min søn længere.

Mit barnebarn har forsøgt at sige noget til sin far, men han vil ikke tro det, og det kan jeg på en måde godt forstå, for hans nye kæreste virker altid smaddersød, når jeg er på besøg.

Hvad gør jeg? Skal jeg prøve at tale med min søn? Eller skal jeg tale med den nye kæreste i stedet for?
Jeg er lidt rundt på gulvet, for mit barnebarn virker oprigtig ulykkelig.

Hilsen Farmor

 

Det lyder, som om eventyret om den onde stedmoder lever i bedste velgående.

Jeg er selv papmor til tre børn, og jeg ved derfor, at det er en stor udfordring at leve i såkaldte moderne familier med dine og mine børn.

Hvis man spørger min kærestes børn, om de indimellem har følt, at jeg har forfordelt min søn, Robin, og været mere kærlig over for ham end dem, så vil de nok sige ja.

Jeg er sikker på, at de vil mene, at han har fået langt flere knus, end de har, og det har de helt sikkert også ret i. For i begyndelsen var jeg enormt usikker på, om de overhovedet ville have mine knus.

Set i bakspejlet har det garanteret fået dem til at tro, at jeg ikke holdt af dem. Det kan jeg være ked af i dag, men det tager noget tid at få lært hinanden ordentligt at kende.

Jeg ved ikke, hvordan din søns nye kæreste er, men der er ingen tvivl om, at det er de voksne i familien, der skal løse situationen, så dit barnebarn føler sig godt tilpas.

Jeg er jo stor tilhænger af, at man bare siger tingene, som de er. Man kan så nemt skabe unødigt drama, hvis man går og taler bag om hinandens rygge.

Tag en snak med din søn og hans kæreste, fortæl, at dit barnebarn er ulykkelig. Lad være med at komme med anklager, men sig, hvad du har hørt.

Måske aner din nye svigerdatter ikke, at dit barnebarn længes efter hende og hendes knus. Alle skal lære at navigere i den nye familie, og du kan hjælpe til ved at skabe åbenhed.

Bedste hilsner fra Puk