Puks brevkasse: Bedste forstår ikke de unge mennesker

Onsdag, 25. marts 2020
Af Puk Elgård. Foto: Shutterstock
Hvorfor går alle de unge mennesker uden varme jakker og med bare ankler og bare maver, når det er koldt udenfor? Det spørger en 80-årig læser Puk Elgård om. Læs Puks svar her.
Puks brevkasse: Bedste forstår ikke de unge mennesker

Jeg er en gammel kone på snart 80 år, men jeg er nu ferm nok ved computeren. Den har jeg skam fundet mig til rette med.

Læs også: Brev til Puk Elgård: Unge i dag har måske mere travlt end nødvendigt

Men jeg vil spørge dig om noget, jeg ikke forstår: Hvorfor går alle de unge mennesker uden varme jakker og med bare ankler og bare maver, når det er koldt udenfor?

Kan du måske give mig et svar på det?

Bedste

Læs også: Puks brevkasse: Mormor føler sig kørt over af familien

Kære Bedste

Jeg havde lige taget en tår kaffe her foran computeren, da jeg åbnede din mail, og jeg var lige ved at sprutte kaffen ud over skærmen af bare grin, da jeg læste dit spørgsmål. Kompliceret computerteknik er åbenbart lettere at greje end ungdommens tøjvaner.

Læs også: Puks brevkasse: Skal jeg nu være mægler?

Jeg er helt på dit hold. Jeg ved heller ikke, hvorfor de unge ikke klæder sig varmere, men jeg kan fortælle dig, at jeg var på nøjagtig samme måde, da jeg var ung. Sjovt nok husker jeg ikke, at jeg frøs på samme måde, som jeg kan fryse i dag.

Det må handle om mode. Det må handle om at være smart frem for varm, og det må handle om, at man i den alder er saftspændt og viser varerne frem, hvis du forstår, hvad jeg mener, Bedste?

Læs også: En lille bedste med et stort hjerte

Vi kan jo kun som forældre til ungdommen opfordre til varmt tøj, og så kan vi glædes over, at det åbenbart er en overgang. Min søn på 18 år er begyndt at lukke jakken og selv (uden opfordring fra sin mor) tage varmt tøj på, når det er koldt.

Tak for et finurligt spørgsmål.

Kærlig hilsen Puk

Læs også: Puks brevkasse: Skal jeg fortælle moren, at hendes søn ryger?