Puks brevkasse: Ingen gjorde noget, da min datter blev røvet på åben gade

Onsdag, 13. oktober 2021
Af Puk Elgård. Illustration: Birgitte Ahlmann
”Jeg er så skuffet og rasende, at jeg slet ikke ved, hvor jeg skal begynde,” skriver moren. Hun kan ikke forstå, at ingen hjalp hendes datter, da datteren blev røvet på åben gade.

Min teenagedatter er blevet røvet på åben gade, da hun gik hjem på en stor, befærdet vej midt i byen. To unge mænd kom og trængte hende op mod en mur og tvang hende til at aflevere computer, telefon og høretelefoner.

Læs også: Brev til Puk: Min mand vil ikke hjælpe min nevø

Puk, der gik mennesker forbi. De gjorde ingenting. Voksne mennesker passerede min lille grædende pige, og INGEN sagde noget. Jeg har fuldstændig mistet troen på andre mennesker, og det kan jeg godt forstå, hvis min datter også har.

Politiet var mægtig søde og roste min datter, men jeg har så meget vrede indeni, som jeg selvfølgelig skal gemme væk for min datter, men kan du forstå det? Kan du forstå, at ingen griber ind? Hvad er der dog blevet af kærligheden til hinanden?

En meget fortvivlet mor

Læs også: Puks brevkasse: Hvor er veninderne nu, hvor jeg har brug for dem?

Kære En meget fortvivlet mor

Hvor bliver jeg ked af det, når jeg læser dit brev. Og jeg bliver bange. Det, som mange forældre frygter, er hændt din datter, og det er helt ubærligt, at ingen hjalp hende.

Jeg ved faktisk ikke helt, hvad jeg skal skrive, som kan hele de sår, I har fået, men jeg vil virkelig gerne rose din datter for bare at aflevere sine værdier. Hun må ikke føle, hun har gjort noget forkert. Herhjemme har vi også den regel, at hvis der er nogen, der røver en af vores unger, så afleverer man bare.

For at kunne svare dig bedst muligt ringede jeg til politiet og spurgte, hvordan man skal agere, hvis man overværer en episode som den, din datter var ude for. For det første bekræfter de, at bliver man røvet, så skal man bare aflevere. Det er “døde ting”, der kan erstattes, så aflever uden kamp.

Læs også: Puks brevkasse: Min veninde er tiltrukket af et uhyre

Er man vidne til kriminelle og farlige situationer, skal man med det samme ringe 112. Politiet opfordrer aldrig til selvtægt, det kan ende helt galt. Ring 112. Giv gerne beskrivelser, mens man har politiet i røret. Eller tag selv noter om tøj, højde, drøjde osv. Man kan også råbe og gøre opmærksom på, at man har set det, det foregår.

Der kan selvfølgelig opstå mange forskellige situationer på gader og stræder, og man er altid nødt til at bruge sin sunde fornuft. Der kan ske alt fra folk, der er ved at blive slået ihjel, til røveri, som din datter var ude for, og som udgangspunkt er den bedste hjælp ifølge politiet at kunne beskrive situationen og ALTID ringe 112.

Læs også: Puks brevkasse: Tag aldrig jeres børn for givet

Har man taget billeder af hændelsen, må man IKKE dele dem med andre end ordensmagten, siger politiet. Og så skal man selvfølgelig følge en pige som din datter hjem, hvis man ser et grædende barn på gaden.

Lad din fortælling være en opfordring til os alle. Vi skal passe bedre på hinanden. Jeg håber, I kommer jer godt over den skræmmende oplevelse. Jeg er flov over, at ingen hjalp, men jeg håber, dit brev kan gøre en forskel. Tak, fordi du delte den med os her i brevkassen.

Varme hilsner fra Puk

Læs også: Søster til Puk: Min lillebror bliver udnyttet