Puks brevkasse: Jeg spurgte ham, om det var tid

Onsdag, 8. september 2021
af Puk Elgård. Foto: PantherMedia
En læser får lettet sit hjerte overfor Puk Elgård. Puk svarer på læserens brev og skriver: ”Jeg ved bare, at når man er tæt på sine dyr, så har man en forbindelse, og man mærker dem, som var de et menneske, man står meget nær”.

Jeg havde en hund på ni år, som begyndte at døje med bagkroppen, så når han gik gennem en dør, slog han sig på begge sider. Dyrlægen kaldte det dement ryg. Det gik fint et langt stykke tid, men en aften satte han sig foran mig og slikkede mig i ansigtet. Så jeg spurgte ham, om det var tid, for han havde ikke slikket mig i ansigtet før. Dagen efter blev der ringet efter dyrlægen, vi gik i garagen og ind bag i bilen, og der fik han lov til at sove ind.

Hundemor

Læs også: Brev til Puk: Valgte I at aflive jeres gamle hund?

Kære Hundemor

Hvor er du en god og ansvarsfuld hundeejer. Jeg var heller ikke det mindste i tvivl, da vores 15 år gamle Filuca fortalte mig, at tiden var kommet.

Om det faktisk forholder sig på den måde, at vores dyr meddeler, at de er klar til at forlade denne verden, eller om det er os hundeejere, der tillægger vores hunde motiver, de ikke har, det skal jeg ikke forsøge at pille fra hinanden. Det er der ingen grund til. For jeg ved bare, at når man er tæt på sine dyr, så har man en forbindelse, og man mærker dem, som var de et menneske, man står meget nær. Sådan er det.

Læs også: Hundejer til Puk: De synes, jeg skal aflive min elskede, gamle hund

Sorgen er stor, når man mister, men personligt har jeg lettere ved at tackle savnet, når jeg ved, det var det rigtige, vi gjorde, da vi sagde farvel til vores gamle hund. Jeg håber, du har det på samme måde, for det lyder, som om I gjorde præcis det, I skulle.

Mange hilsner fra den ene hundemor til den anden

Læs også: Spørgsmål til Puk: Hvad er dine erfaringer med to hunde?