Puks brevkasse: Min bedste investering nogen sinde

Lørdag, 4. september 2021
af Puk Elgård. Foto: PantherMedia
”De 500 kr. om måneden dengang er den bedste investering, jeg nogen sinde har gjort!”. En mor gav sin datter 500 kr. i lommepenge om måneden, og det har gjort, at datteren fik et økonomisk overblik i en tidlig alder.

Da min datter, som jeg var alene med, var 11 år, ville hun kun have “dyrt” tøj. Vi løste problemet med, at hun fast fik 500 kr. om måneden i lommepenge, et ret højt beløb i 1995. For dem skulle hun selv sørge for nødvendigheder som gaver til veninderne og alt nødvendigt tøj til daglig brug (også undertøj og strømper). Større ting som sko og vinterovertøj betalte jeg, hvis det var til en rimelig pris – ville hun have andet end det, måtte hun selv betale differencen af sine lommepenge. Det betød dog ikke, at jeg ikke forærede hende noget ønsket i ny og næ.

Læs også: Puks brevkasse: Hun vil kun gå i mærketøj

Hun blev pludselig meget økonomisk. Genbrug blev in, hun lærte at spare sammen til det, hun ønskede sig, og fik i øvrigt sin helt egen smag i stil og tøj.

Nu er hun 37 år, mor til tre børn på et, fire og syv år, har et almindeligt "lavtlønsjob", deler udgifter til børn og husholdning med sin sambo (børnenes far) og har styr på sin økonomi. Hun elsker stadig dyre/gode ting og tøj, men hun sparer op og køber i Den Blå Avis og venter også gerne længe på at få et bestemt par sko, støvler eller en frakke.

De 500 kr. om måneden dengang er den bedste investering, jeg nogen sinde har gjort!

En mor til en nu voksen datter

Læs også: Brev til Puk: Svigerdatteren er blevet så grådig

Kære En mor til en nu voksen datter

Good job, mom! En af de bedste gaver, vi kan give vores børn, er økonomisk overblik. Det har du klaret meget fint. Det er alt for let at låne penge nu til dags, og det giver mange unge et urealistisk billede af økonomi.

Jeg kan supplere med, at jeg har lært min søn Robin at åbne breve fra bank og Skat og rudekuverter, i det øjeblik de rammer postkassen. Lige fra han var lille og fik sit første brev fra banken, har det været en del af hans opdragelse at de “ubehagelige, officielle” breve skulle åbnes og læses. For jeg kommer fra en familie, hvor kuverterne blev stakket uåbnede i vindueskarmen, og stakken af breve blev bare højere og højere. Det sidder i mig endnu.

Læs også: Brev til Puk: Svigerfamiliens rigdom går mig på

Tak for din inspiration om økonomi og lommepenge. Jeg er sikker på, at mange genkender problematikken.

Bedste hilsner fra Puk

Læs også: Brev til Puk: Gider ikke tale om penge og politik