Puks brevkasse: Min mand vil ikke lade vores søn holde nytårsfest

Lørdag, 28. december 2019
Af Puk Elgård. Illustation: Birgitte Ahlmann
Hvordan får man ens mand til at indse, at det ikke er så slemt, at sønnen holder nytårsfest? Det er læserens spørgsmål til Puk ELgård. Læseren mener, at det vil gavne sønnen at være vært nytårsaften, da han har haft det svært i skolen. Læs Puks bedste råd til læseren her.
Puks brevkasse: Min mand vil ikke lade vores søn holde nytårsfest

Vores søn på 17 år vil så gerne holde fest nytårsaften her i huset, og det må han sådan set gerne, i hvert fald for mig, men hans far er af en anden mening.

Han vil ikke have de unge mennesker inden for dørene og holde det, han kalder en abefest. Jeg vil dog hellere have, at de er her, så jeg ved, hvor de er.

Læs også: Puks brevkasse: Ka vi stoppe en traditionsrig nytårsaften?

Min mand og jeg skal ud til nogle venner. Har du en måde, hvorpå jeg kan tale med min mand, så jeg kan få ham til at indse, at det ikke er så slemt, at de holder fest her? Min søn vil så gerne. Han har haft det svært i skolen, og nu har han endelig fået en gruppe, hvor han føler sig godt tilpas. Han har været på efterskole, og han vil gerne invitere, og det ville betyde alverden at være vært for sådan en aften.

En mor

Læs også: Brev til Puk Elgård: Datteren er en præmietøs, sønnen er vild

Kære En mor

Jeg tillader mig at kalde det her en lidt typisk situation. Bag din holdning ligger spekulationer om din søns velbefindende og hans sociale status, og bag din mands holdning ligger bekymringer og eventuel irritation over et rodet hus og smadrede effekter. Det er derfor, mænd og kvinder af og til har svært ved at forstå hinanden.

Ville det hjælpe, hvis I opsatte et sæt regler for festen? En regel kan være, at I pakker alt det væk, der ikke kan tåle fest, og stiller det ind i et aflåst rum. Herhjemme skal Robin også holde fest nytårsaften, og jeg har f.eks. tænkt mig at rulle gulvtæpperne sammen og lige fjerne de mest følsomme ting.

Læs også: Kvinde til Puk Elgård: Der er ikke meget fest for mig mere

I kan også aftale med jeres søn og hans gæster, at de står op næste dag og rydder op. Ingen forlader matriklen, før flasker, glas og opvask m.m. er væk.

Mit bedste bud på at få din mand til at sige ja, er nok at give ham følelsen af, at han kontrollerer festen en lille smule. Sig til ham, at du godt kan forstå, at han er bange for, at noget går i stykker. Det er jo reelt nok, at sådan en fest kan sætte sine spor, men spørg din mand, hvad der skal til, for at han kan blive tryg.

Godt nytår til jer alle. Jeg håber, din søn får lov.

Kærlig hilsen Puk

Læs også: Puks brevkasse: Jeg dummede mig nytårsaften