Svigerforældrene skaber drama

Onsdag, 3. maj 2023
Af Puk Elgård. Illustration: Birgitte Ahlmann.
Hvad skal man gøre, når svigerforældrene skaber drama og spreder løgne? Læs her, hvad Puk råder familien til.
Puks brevkasse

Mine svigerforældre skaber uro hele tiden, og det er ikke til at holde ud.

Det var egentlig gået fint indtil en uge, før jeg skulle føde, så haglede beskyldningerne ned over os. Som at jeg bankede min kæreste, at han ikke var far til barnet, at jeg skulle opføre mig ordentligt, at hverken jeg eller min søn fra tidligere forhold sagde tak nok, og at der ikke var blevet sendt takkekort ud efter konfirmationen.

Min kæreste blev beskyldt for at stjæle deres bøger, og de blev sure over, at han havde spillet frisbee med vores hund i “for lang tid”.

Jeg sagde fra over for dem en måned efter fødslen af vores datter, jeg gider ikke deltage i de dramaer, som de piskede op. Især når der ikke er hold i det. Min kæreste fortsatte med at have kontakt til sin far og stedmor i et stykke tid, men sagde fra, da hans far fraskrev sig vores datter som sit barnebarn.

Selv om det er ved at være et halvt års tid siden, at min kæreste afbrød kontakten til sin far, rumsterer tanker om, hvad de kan finde på at gøre næste gang, stadig i mit og min kærestes hoveder.

Hans forældre har gjort lignende over for hans bror/svigerinde og to stedsøstre, så det er ikke første gang, der er drama og splid i familien.

Hans far og stedmor mener ikke, at de skal tage ansvar for noget, fordi vi skal lære at respektere den ældre generation.

Hvad skal jeg/vi gøre? Vi er faktisk lidt bange for dem, selv om vi tror, at de ikke tænker så meget over, hvad de gør og siger.

Den fortvivlede søn og svigerdatter

Kære fortvivlede søn og svigerdatter

Umiddelbart virker det som et godt træk at holde lidt afstand, i hvert fald i en periode. Det virker betændt, og som om der har været uro i familien længe.

Har du en idé om, hvorfor dine svigerforældre er drevet af splid og drama? Har det altid været sådan, også i din kærestes barndom? Jeg synes, de kommer med nogle meget markante beskyldninger. Vold, tyveri, utroskab? Meget alvorlige anklager. Hvor kommer de fra?

Hvordan er det gået med de andre i familien, der har konflikter med dem? Ses de nu?

Da jeg ikke kender den anden side af historien, må jeg forholde mig til jeres, og hvis din svigerfamilie ikke bringer noget godt for jer og jeres barn, er det måske bedre at holde sig væk?

Du skriver, I er bange? De har formået at sætte en skræk i livet på jer, det var sikkert planen, men skal de have lov til det? Hvad tænker du, de kan finde på? Hvis I ikke lukker deres ord og beskyldninger ind i jeres liv, er der måske ikke grund til at frygte dem?

Hvis I har en fornemmelse af, at de vil gribe til vold eller anden form for magt, så må I tale med politiet. Når man er havnet i et stormvejr, kan man godt miste overblikket, og så afgiver man sin egen styrke.

Bevar roen, og se det hele lidt oppefra. Tag afstand, og lad være med at lade det fylde. Fokusér på jeres barn og på hinanden. Det, man vander, gror, som man siger. I den næste periode skal du vande kærligheden og ikke hadet.

Mange hilsner fra Puk

Kære Puk

Står du med et problem, du har svært ved at løse, eller trænger du bare til et klogt og forstående menneske at dele dine tanker med? Så skriv til Puk Elgård.

Det kan sende hende en e-mail på: puk@familiejournal.dk