Vi har ikke råd til alt det tøj, hun køber

Torsdag, 10. november 2016
Af redaktionen - Illustration: Louise Heine
Foto: Colourbox
Økonomien er blevet strammere, så manden spørger, hvordan han får sagt til sin shoppeglade kone, at hun ikke kan blive ved med at udbygge sin garderobe.
closeup of a young caucasian man arranging the closet

Kære Puk

Damer er vilde med tøj – dét ved jeg.

Men jeg har et problem, som jeg gerne vil have dit råd til at tackle.

Min kone er vild med både sko og tøj, og hun tror, hun narrer mig, når hun køber noget, ved at putte det ind bagest i skabet og så først tage det frem efter en uges tid.

Men så dement er jeg altså ikke! Jeg kan godt se, når hun har noget nyt tøj på.

Indtil videre har jeg dog undladt at kommentere det, for vi har godt kunnet klare os, men nu sidder vi – af årsager, jeg ikke ønsker at komme ind på – pludselig noget hårdere i det økonomisk.

Og det betyder blandt andet, at min kone ikke kan blive ved med at udbygge sin garderobe, som i forvejen indeholder tøj nok til at kunne påklæde en mellemstor provinsby.

Hvordan får jeg sagt det til hende?

Stenbideren

Kære Stenbideren

Du er en god mand. Det der trick med at lægge tøjet bagest i skabet bliver praktiseret i ganske mange hjem. Jeg kan huske det helt tilbage fra dengang, min farmor levede.

Hvis vi havde været i byen og købt noget, var beskeden altid: ”Du skal ikke sige det til farfar.” Min mor sagde det samme, og jeg kan såmænd også selv finde på at lægge en trøje bagest i skabet, selv om min kæreste og jeg ikke har fælles økonomi og derfor hver især kan købe det, vi vil.

Det er jo nok fra gammel tid, hvor kun farmand havde styr på finanserne. Men jeg fornemmer, at situationen hos jer er alvorlig, og derfor skal du sige det, som det er, til din kone.

Du må forklare hende, at I sidder stramt i det, og at I begge skal bidrage til at få økonomien på fode igen. Det er fuldstændig rimeligt.

Hun behøver dog ikke at stoppe helt med at shoppe, for det er meget moderne at købe brugt tøj. Der findes mange steder på nettet, hvor kvinder sælger tøj i alle prisklasser, og en stor del af tøjet har kun været brugt få gange. Lav eventuelt en aftale med din kone om, at hun kan rydde ud i sin store garderobe og sælge det, hun ikke bruger. Når hun så har solgt tre stykker tøj, kan hun købe et nyt. På den måde kommer tøjet i cirkulation, og der bliver ikke brugt penge.

Mange venlige hilsner fra Puk