Hvad skal der til for at få en kabinescooter?

Fredag, 29. september 2023
Af socialrådgiver Gitte Madsen
Foto: Shutterstock
Vædderen har haft kræft i sit bækken og har i perioder for ondt til at kunne cykle. Hun vil gerne vide, om der er mulighed for at få en kabinescooter af kommunen.
kabinescooter

Kære Gitte

Så blev det min tur til at høre, om du kan hjælpe mig med et godt råd.

Jeg fik for to et halvt år siden konstateret kræft i mit bækken. Jeg fik stråler og får nu medicin, som holder det i ro.

Men jeg har kun en cykel, og der er dage, hvor jeg ikke kommer ud, da det gør for ondt at sidde på den.

Så længe jeg kan gå mere end 500 meter, kan jeg ingen hjælp få.

Jeg elsker at cykle, men ønsker mig en kabinescooter, som jeg kan bruge de dage, hvor jeg ikke kan bruge min cykel.

Foruden kræften har jeg slidgigt i ryggen og en psykisk lidelse efter depressioner, så til tider er det svært at overskue det hele.

Kender du en udvej eller har et godt råd?

Hilsen Vædderen

Kære Vædder

Jeg kan desværre nok ikke se de store muligheder for, at du kan få hjælp, som din situation er lige nu.

Kommunen må dog ikke alene lægge vægt på, hvor langt du kan gå, når det skal vurderes, om du kan få hjælp til kabinescooter.

Der skal foretages en samlet vurdering af din situation. Ud over din gangfunktion skal der også tages hensyn til, hvor mange smerter du har, og hvor træt du bliver.

Men som du beskriver din situation, lyder det ikke, som om dine problemer med at komme omkring er så store, at du opfylder betingelserne for at få bevilget en kabinescooter som hjælpemiddel.

Du skal også være opmærksom på, at den nok vil blive betragtet som det, der kaldes et forbrugsgode, og så vil du under alle omstændigheder skulle betale halvdelen selv.

Ankestyrelsen har behandlet en del sager om hjælp til el-køretøjer og trehjulede knallerter, som er sendt ud i en principafgørelse, der har nummer 40-19.

Jeg sender dig en kopi af den, så du kan læse mere om, hvad der lægges vægt på, hvis man skal have hjælp.

Du har altid ret til at få en skriftlig begrundet afgørelse fra kommunen med en klagevejledning, hvis du får et afslag. Så kan du klage til Ankestyrelsen og få dem til at se på, om de er enige med kommunen.

Gitte

Spørg Gitte

Gitte Madsen er uddannet socialrådgiver, og har et langt livs erfaring på områder, der har med juridiske og sociale spørgsmål at gøre.

Skriv til Gitte på e-mail: gitte@familiejournal.dk