Ryger min bil ved konkurs?

Torsdag, 14. december 2023
Gitte Madsen
Foto: Colourbox
"CH" overvejer at erklære sig konkurs på grund af en uoverskuelig gæld, men vil gerne vide, om det betyder, at bilen også ryger.
Ryger bilen ved konkurs

Kære Gitte

Ryger min bil ved en konkurs?

Jeg skrev til dig sidste år og bad om råd, fordi jeg efter en meget dårlig ejendomshandel skylder min bank et større beløb, som jeg har svært ved at afdrage.

Jeg overvejede at erklære mig konkurs, da jeg ikke kunne overskue gælden, men var bange for, om min bil så ville blive taget fra mig.

Jeg bor til leje på landet og har derfor behov for en bil, simpelthen. Jeg har lige kunnet klare mig indtil nu, men nu går det ikke længere.

Du henviste mig dengang til et sted, hvor jeg kunne få økonomisk rådgivning, men jeg kom desværre til at slette dit svar.

Min bils værdi taget i betragtning ville være rart, om du kunne svare endnu engang.

CH

Kære CH

Jeg svarede dig dengang, at hvis du bliver erklæret personligt konkurs, har du kun ret til at beholde de værdier, der er nødvendige for, at du kan opretholde et beskedent hjem og en beskeden levestandard.

En bil vil normalt ikke regnes for nødvendig.

Den eneste situation, hvor jeg kan forestille mig, at man må beholde en bil, er, hvis den ikke har nogen større værdi, og den vurderes at være nødvendig, for at man kan passe sit arbejde.

Og ud fra dit brev lader det ikke til at være tilfældet i din situation.

Du har mulighed for at søge hjælp ved en af de gratis gældsrådgivninger, der eksisterer rundt omkring i landet.

Du kan finde en oversigt over de organisationer, der yder vederlagsfri økonomi- og gældsrådgivning på hjemmesiden vidensfunktionen.dk.

Held og lykke.

 

Spørg Gitte

Gitte Madsen er uddannet socialrådgiver, og har et langt livs erfaring på områder, der har med juridiske og sociale spørgsmål at gøre.

Skriv til Gitte på e-mail: gitte@familiejournal.dk