Får min søster for lidt i boligstøtte efter sin samlevers død?

Tirsdag, 14. november 2023
Af Gitte Madsen
Foto: Colourbox
Min søster har mistet sin samlever og får nu mindre udbetalt i boligstøtte. Er det rigtigt, at hun ikke kan få samme beløb som før?
Boligstøtte

Kære Gitte

Tak for en fantastisk god og let forståelig brevkasse. Du har hjulpet mig før, og det håber jeg at du kan igen.

Min søster på 53 år mistede sin samlever for tre måneder siden, og hun bor i en dyr lejelejlighed. Vi havde så hørt, at hun fortsat kunne få boligstøtte til 85 kvadratmeter, men Udbetaling Danmark siger, at det er kun pensionister, der kan få denne dispensation.

Hun arbejder som almindelig lønmodtager, huslejen er omkring 13.000 kr. om måneden, og det er meget svært for hende at betale, da hun kun får boligstøtte til 65 kvadratmeter, nu hvor hun er alene, og boligen er på 100 kvadratmeter.

Er det rigtigt, at hun ikke fortsat kan få til de 85 kvadratmeter, som de fik, da de var to.

Søsteren

Giv Familie Journal i julegave

Kære Søster

Din søster har desværre ikke mulighed for at få beregnet boligstøtten ud fra 85 kvadratmeter, nu hvor hun er blevet alene. Det er korrekt, at der kun er særlige regler for pensionister.

Dem finder du i boligstøttelovens § 13, hvor der står at boligudgiften for pensionister ikke ændres, hvis arealgrænserne overskrides som følge af, at pensionistens ægtefælle dør eller flytter i en plejebolig.

Det samme gælder, hvis en person, der havde fælles husstand med pensionisten i mindst fem år, dør eller flytter i plejebolig. Så din søster bliver nok nødt til at finde noget billigere at bo i.

Hilsen Gitte

Spørg Gitte

Gitte Madsen er uddannet socialrådgiver, og har et langt livs erfaring på områder, der har med juridiske og sociale spørgsmål at gøre.

Skriv til Gitte på e-mail: gitte@familiejournal.dk