Kreditforeningen nægter mig et lån: Gælder samme krav alle steder?

Fredag, 6. oktober 2023
Af socialrådgiver Gitte Madsen
Foto: Colourbox
KB vil gerne låne penge, men kreditforening kræver, at hun har et rådighedsbeløb på mindst 6.300 kroner. Hun spørger, om betingelserne er de samme for alle kreditforeninger.
Lån i kreditforening

Hej Gitte

Nu har jeg virkelig brug for nogle gode råd og oplysninger fra dig. Jeg har en god portion friværdi i mit hus og kontaktede derfor kreditforeningen for at høre om muligheden for at tage et lån i mit hus.

Men jeg blev virkelig overrasket, da jeg kort efter fik at vide, at de krævede, jeg havde et månedligt rådighedsbeløb på mindst 6.800 kr., når alle udgifter var betalt. Det krav kunne jeg ikke leve op til.

Ved du, om de samme betingelse gælder for alle kreditforeninger?

KB

Kære KB

Mig bekendt opererer de fleste kreditforeninger med et vejledende rådighedsbeløb.

Jeg ved dog også, at det ofte er muligt at få godkendt et mindre rådighedsbeløb, hvis man kan dokumentere, at man rent faktisk gennem en længere periode har brugt et væsentligt mindre beløb.

Det kan man f.eks. gøre ved at henvise til bankudskrifter, hvor det fremgår, hvor store indtægter man har, og hvor meget man har brugt.

Så kan du dokumentere, at du har bruger væsentligt mindre end 6.800 kr. om måneden, når dine faste udgifter er betalt, vil jeg foreslå, at du kontakter din kreditforening igen.

Gitte

Spørg Gitte

Gitte Madsen er uddannet socialrådgiver, og har et langt livs erfaring på områder, der har med juridiske og sociale spørgsmål at gøre.

Skriv til Gitte på e-mail: gitte@familiejournal.dk