5 genbrugstips: Sådan pynter du et smukt julebord

Onsdag, 29. november 2023
Cecilie Lunding Tolversen
Foto: Tradera
Hjerternes fest er over os, og det er tid til at pynte hjemmet med julehjerter, gran og nisser. Her får du fem tips til at dække et smukt julebord med genbrugsguld.
Sådan dækker du et smukt julebord af genbrugsguld

Julen er traditionernes fest og på mange måder en tid med stort forbrug. Men når det kommer til julepynt, er der kommet en større interesse genbrug af pynt og service, som bærer på en historie.

Den tendens mærkes på platformen Tradera, der er en markedsplads for genbrugsvarer.

– Selvom danskerne i forvejen gemmer meget pynt år efter år, oplever vi, at flere efterspørger brugt julepynt, fordi der følger minder og nostalgi med, fortæller Jennifer Geertsen Bro, der er commercial manager hos Tradera.

Jennifer Geertsen Bro kommer med en baggrund som content creator og har selv en personlig interesse for boligindretning og interiør. Herunder giver hun fem gode råd til, hvordan man kan pynte julebordet med genbrugsguld.

Dæk julebord med genbrug
Foto: Tradera

Sådan dækker du et smukt julebord

  • Fokuser på én bestemt farvekombination og ét materialevalg og lad det præge hele borddækningen. For eksempel går blå og messing godt sammen, ligesom rød, hvid og fyrretræ, eller måske endda beige, hvid og tin. Mange ting af tin kan findes brugt og ser smukt ud sammen med grønt mos og hyacinter.
  • Forkæl dig selv med smukke tekstiler. Overvej at vælge en antik broderet juledug eller en smuk bordløber. Det giver et flot udtryk, når man blander gammelt og nyt. Bland forskellige tekstiler inden for samme farveskala og sammensæt en smuk blanding af stofservietter. Bind et fløjls- eller silkebånd omkring hver serviet, og pynt med en kanelstang og en grankvist.
  • Bring naturen ind i borddækningen ved at pynte med fyrre- eller grangrene, røde æbler, kogler og smukke lysestager. Lysestager bliver som regel smukkere med tiden, og derfor er det kun en fordel at købe dem brugt.
  • Dekorér bordet med usædvanlige genstande, der har en fællesnævner, men stadig skiller sig ud. Du kan f.eks. bruge porcelæn fra forskellige serier, men i samme nuance, eller dække op med forskellige, sjove snapseglas. Vil du gå skridtet videre, kan du omgive bordet med seks forskellige stole i birkefinér, der er forskellige og alligevel ens.
  • En adventsstage er en smuk tilføjelse til juleborddækningen, og der findes et væld af brugte varianter, som både passer til det enkle og moderne bord og den hyggelige, traditionelle borddækning. På genbrugssider er det muligt at finde alt fra den klassiske “Nordic Light”-trælystestage fra Designhouse Stockholm til Georg Jensens enkle og elegante “Season”-lysestage.