Anne Dorte Michelsen: At synge er at åbne hjertet

Tirsdag, 3. juli 2018
af Johan Isbrand, Foto: Heidi Maxmiling
Anne Dorte Michelsen har for første gang siden 1980’erne indspillet ny musik med sin gamle makker Maria Bramsen i form af singlen ”Det lykkeligste land i verden”. Duoen optræder over hele landet med hits fra bandet Tøsedrengene, hvor sangfuglene var forgrundsfigurer, samt sange fra Anne Dortes solokarriere og Marias gamle orkester Ray Dee Ohh.
At synge er at åbne hjertet, siger Anne Dorte Michelsen

Hvad er du optaget af lige nu?

– Aktuelt handler det mest om Anne Dorte & Maria. Der er bud efter os på sommerens festivaler, og vi indspiller løbende nyt materiale. Der kommer en single mere sidst på sommeren, og til efteråret udgiver vi en ep eller måske et helt album.

Hvordan har du og Maria fundet sammen igen?

– Da jeg fyldte 50, inviterede jeg en masse mennesker, jeg ikke havde set i mange år – heriblandt Maria og hendes mand og børn. Herfra gik der ikke lang tid, før idéen om at samarbejde igen opstod, og det viste sig hurtigt at fungere rigtig godt. Omkring 2013 begyndte vi at optræde offentligt, og for halvandet år siden var det tid at tage en beslutning: Skulle vi stoppe eller fortsætte for fuld skrue? Vi valgte det sidste.

Mød sangtalentet Tine Schlichting, der vandt konkurrencen Mig og Min Mentor ved Dansktop Prisen 2018.

Hvad er det bedste ved at synge?

– Når jeg synger, åbner jeg hjertet, er til stede i nuet og nyder kontakten med publikum og de andre musikere. Vi lever i en tid, hvor vi stormer rundt og også lige skal nå en tur på Facebook. Man kan hurtigt komme langt væk fra sig selv. Men musikken hjælper en til at komme hjem. Og så skaber den glæde.

Og det værste?

– At blive fotgraferet eller filmet til fjernsynet. Det gør mig nervøs og får mig til at føle mig uden for mit rette element.

Nyd sangerinden Anne Marie Lindegaards svimlende kærlighedshistorie her.

Hvad gør du, når du skal slappe helt af?

– Ser fjernsyn. Det er det mest afslappende i verden. Når dagen er gået, er jeg træt af at skulle forholde mig og interagere, som man hele tiden skal på nettet. Så er en god serie, en film eller et debatprogram som ”Deadline” lige, hvad jeg har brug for.

Har du kæledyr?

– Ja, jeg har katten Gateaux. Det er en hunkat, men jeg er hård nok til at omtale min kat som ”den”. Jeg har altid haft kat. Det giver hjemlighed at have et andet væsen boende i sit hus. Engang ville jeg gerne have haft hund, men den var min mand ikke med på. Det ville også have passet dårligt ind i vores omfarende liv.

Johnny Reimar har haft succes i 60 år, men er dybest set blufærdig. Læs mere her.

Dyrker du sport og motion?

– Jeg har altid været en sportspige. Jeg er gammel fodboldspiller og kan stadig savne at spille. Og jeg sidder klistret til skærmen under de store fodboldbegivenheder. Jeg træner fortsat dagligt. Det betyder meget for mig at være i form og kunne bruge min krop, som jeg gerne vil. Vi taler styrketræning, stemmetræning og smidigheds-øvelser. Ofte bare i en halv time ad gangen og primært hjemme.

Hvad ville du være, hvis ikke du var blevet sanger?

– Journalist. Jeg gik på Journalisthøjskolen, da jeg begyndte at synge. Det var ikke nær så bredt et fag, som det er i dag, og jeg fik stadigt sværere ved at se mig selv i et journalistjob. Jeg var ikke den dybdeborende type og kunne ikke lide at sætte folk i forlegenhed. Tv-journalistik var heller ikke mig, da jeg ikke brød mig om selv at være i fokus. Da jeg begyndte at blive berømt, havde jeg det faktisk med at gå og gemme mig lidt for al opmærksomheden.

Hvor stærk er du i persongalleriet fra "Matador"? Tag quizzen her.