Ben er en rigtig gentleman

Tirsdag, 13. januar 2015
af Anne Kjøge, foto: Henrik Bjerg
Da Mettes mor svævede mellem liv og død på et hospital i Canada, måtte Mette selv tage orlov fra sit job i Danmark for at være ved sin mors side. Men den ekstra tid langt væk hjemmefra betød, at Mette lærte en canadisk enkemand at kende.

Populære artikler på familiejournal.dk

12-årige Kirstine har fået nyt hjerteStrikkeopskrift: Herlig raglansweater til hamStrikkeopskrift på barnevognsophæng med bedårende ugler

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget! Dét ordsprog tror Mette og hendes mor, Jutta Bloch, på.

I sommeren 2008 rejste de to til Canada for at besøge Juttas søskende. Juttas bror og to søstre emigrerede for mange år siden, og Jutta havde aldrig besøgt dem.

Nu skulle det være, mente Mette, som dengang nærmede sig 50 år. Hendes mor var 77.

- Jeg ved ikke, hvad der fik mig til at sige ja, siger Jutta. Hun havde aldrig i sit liv været oppe i et fly og troede bestemt heller ikke, hun nogensinde ville turde. Men året før havde hendes søstre været hjemme, og det havde været så dejligt at se dem.

- Det er mærkeligt at tænke på, at min mor endelig indvilgede i at rejse, siger Mette. Uden rejsen til Canada havde Jutta nemlig utvivlsomt været død og begravet i dag. Og Mette havde formentlig ikke været lykkelig gift. Og hun havde helt sikkert ikke boet i Canada og kørt på Harley Davidson-motorcykel.

Læs også: Irene har fået livet tre gange

Jutta lider af sukkersyge og har pacemaker, men hendes læge sagde god for, at hun kunne rejse. Der var heller ingen problemer med at tegne rejseforsikring. Mor og datter nåede Toronto og kørte et par timer til byen Keene, hvor Juttas storesøster bor.

Han ser da sød ud

Mette og Jutta vidste, at Juttas søster boede dør om dør med en enkemand, Benjamin, som hun ofte lavede mad til, mod at han til gengæld købte ind. De havde indtryk af, at han var en ældre herre, men da han kom for at hilse på, viste det sig, at han ikke var meget ældre end Mette. Hendes første indskydelse var, at han så da godt nok sød ud...

Ben inviterede Mette ud at danse. De drog af sted på hans motorcykel, og han opførte sig som en rigtig gentleman, så Mette, der er fraskilt, nød opmærksomheden. Men hun og Jutta skulle videre med fly til Juttas anden søster i Vancouver.

I flyet blev Jutta syg med høj feber, og på hospitalet i Vancouver konstateredes det, at hendes pacemaker havde forårsaget voldsom betændelse. Jutta svævede mellem liv og død, og Mette måtte bede om orlov fra sit lægesekretær-job hjemme i Ringkøbing for at være ved sin mors side.

Friede i lufthavnen

Jutta overvandt sygdommen, og da hun var rask nok til at forlade hospitalet, rejste hun og Mette retur til Toronto og storesøsteren - og Ben!- Jeg måtte jo lige finde ud af, hvad der var med ham og mig, siger Mette, der allerede ved ankomsten blev mødt af en forelsket mand med en ring i lommen...

- Ben friede i lufthavnen, ler Mette, og da hendes mor fortsat skulle have behandlinger, før hun kunne rejse hjem, havde det forelskede par pludselig tid til hinanden. I stedet for tre uger kom Mette og Juttas ophold til at vare to måneder, og før hjemrejsen insisterede forsikringen på at sende en læge, som skulle følge dem. Han fortalte, at behandlingen, som Jutta havde fået, ikke kunne være gennemført i Danmark, så var hun blevet tilsvarende syg herhjemme, ville hun med stor sandsynlighed have mistet livet.

Det var blevet efterår, før Mette og Jutta atter stod på dansk grund, og for Mettes vedkommende blev det for en kort stund. Hun solgte sin bil, pakkede sine ejendele, sagde sit job op og fortalte sine voksne sønner, at hun skulle giftes i Canada. I øvrigt var hun knap til at kende igen, for ud over at være flyvende forelsket havde hun tabt 12 kilo i løbet af de første seks uger af Juttas kritiske sygdom.

Jutta ville med igen

I begyndelsen af december rejste Mette atter over til Ben, og juledag blev de to viet af præsten fra Bikers Church. Altså en menighed bestående af motorcykel-entusiaster. Juledag er samtidig Mettes fødselsdag, og det år kunne hun fejre 50-årsdag på sin bryllupsdag. Jutta, som fulgte vielsen over Skype på nettet, var ikke længe om at give Mette sin velsignelse. - Ben er et elskeligt menneske, og selv om jeg ikke forstår, hvad han siger, så synes jeg, han er dejlig, erklærer hun.

Mette og Ben kom her i sidste måned hjem til Ringkøbing for at fejre jul med den danske familie. Da de rejste tilbage, tog de Jutta, som nu er 83 år, med sig. Hendes storesøster i Canada fejrede 90-års fødselsdag 5. januar, og Jutta besluttede sig for at overraske hende med endnu et visit.

- Hun har jo fået Mette som nabo nu, så uanset hvornår jeg taler med hende, siger hun altid: Du får ikke Mette tilbage! Jutta ler igen, for det har hun skam også affundet sig med.

- Jeg kan jo se, hvor lykkelig Mette er, og at flyve over Atlanten er ingen sag, når man ellers har tegnet en god rejseforsikring. Så der kan faktisk komme et helt utrolig fint resultat ud af sådan en tur...

Vil du også ud at rejse? Læs om skøn gastronomiferie på Madeira (link fjernet)


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.