Birgit på 72 holder ferie som vagabond

Onsdag, 6. august 2014
af Ole V. Hansen, foto: Gregers Kirdorf
Efter flere år med depression og vægtproblemer tager Birgit på ferie som glad vagabond på de danske landeveje

Populære artikler på familiejournal.dk

Lis er gift med en transvestitOpskrift på hindbær-cheesecakeSy-, strik- og hækleopskrifter:
Ægte tresserkjoler

Birgit Skov, 72 år og fra Tørring har vaklgt en lidt anderledes ferieform end de flerste andre. Med en barneogn fyldt med telt og andre fornødenheder og 200 kroner på lommen vandrer hun afsted på landevejene fra Jylland til sydfynske Lundeborg.
"Tullepip" er vagabondnavnet, Birgit har valgt til sig selv.

Hun gør det ikke, fordi hun har noget at bevise. Og så dog alligevel. For den jyske bagerdatter har tilværelsen budt på både op- og nedture. I seks år sad hun på sin flade og så tv døgnet rundt. Og levede af færdiglavet biksemad og smøger, mens hun blev tykkere og tykkere, og snavsetøjskurvene flød ud over hele badeværelset. Og lokal- og reklameaviserne hobede sig op fra gulv til loft.

Læs også om Maria, som fik hjælp fra en gadehund mod sin depression

Ud af depressionen

En skilsmisse efter 29 års ægteskab var nok med til at slå benene væk under hende. Og hun er i dag godt klar over, at hun kan takke sine tre børn for, at hun slap ud af depressionen. Især datteren. - Sådan kan du da ikke leve, mor!. Og Birgit indrømmer da også, at hvis hun ikke havde lyttet, kunne hun lige så godt selv have ringet efter bedemanden.

Engang drev hun sammen med sin daværende mand et lille rengøringsfirma. Og så er det svært at affinde sig med at være en efterlønner, som ingen har brug for. - Er din sjælelige rygsæk proppet med problemer, vil du altid bære den med dig, siger Birgit, der begyndte at tabe sig og flyttede hjem til Tørring, hvor hun passede sin mor under dennes sidste tid.

Ferie for 200 kroner

- Her var det, at jeg en dag kom i tanke om et gammelt nummer af Familie Journal, hvor en slagtermester fortalte, at han brugte sin sommerferie som landevejsridder. Og hvordan jeg dengang sagde til mig selv: "Bodil, det må du også prøve". Jeg forsøgte sidste år, men forstuvede en fod. Men nu skal det være. I denne uge fortsætter jeg, hvor jeg slap i fjor.

Vagabonden har medbragt 200 kroner i kontanter, og de skulle gerne række til turen. Men plasticklortet er dog med i bagagen for alle eventualiteters skyld.


Læs også Slankedoktors gode råd til, hvordan du undgår overvægt


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.