Danmarks bedste kæreste: Erik giver kærlighed til hele familien

Lørdag, 13. august 2016
af Caroline Grønne Wigdal Foto: Søren Lamberth
Mathilde havde hjertesorger og kæmpede med kroniske smerter. Hendes kæreste, Erik, blev grunden til, at hun ikke gav op. Han holdt Mathildes mod oppe samtidig med, at han selv sad i kørestol.
Mathilde synes, at Erik er Danmarks bedste kæreste, for han giver kærlighed til dem alle i medgang og modgang.

”Jeg skal aldrig nogensinde have noget med mænd at gøre,” sagde Mathilde til sig selv en dag for seks år siden, og hun var sikker på, at det var den rigtige og mest fornuftige beslutning. Mathilde var nemlig lige kommet ud af et forhold med Magnus’ far, et forhold, som havde været ret kaotisk, og som både havde såret hende og gjort hende vred.

I dag har det vist sig, at Mathilde Kamille Rudbeck Gylling, 27, tog fejl. Hun bor sammen med Erik Dansbro, 34, i et fint lille rækkehus i Solbjerg lidt uden for Aarhus. De to er forlovede og har fået sønnen Benjamin på 5 sammen. Mathilde har også Magnus, 8, fra et tidligere forhold. Hun synes, at Erik er Danmarks bedste kæreste.

Dengang for seks år siden begyndte Mathilde at tale mere og mere med Erik, som hun ellers kun havde mødt få gange igennem sin ekskærestes familie. – Vi havde altid kun talt kort sammen, når vi tilfældigt mødte hinanden til familiearrangementer. Vi var jo begge i et forhold, siger Mathilde. Men da de begge to blev alene, begyndte de at besøge hinanden, gå ture sammen og drikke kaffe.

– Og vi havde det godt sammen. Vi er tossede på den samme måde, siger Mathilde.

Læs også: Laura og far giver glæde til syge børn

Tæt på at abortere

Forelskelsen førte hurtigt til rækkehus og en gravid mave, og ude fra så det ret lykkeligt ud. – Men en dag, da jeg sad til undervisning i erhvervsøkonomi, begyndte jeg pludselig at bløde meget voldsomt, og jeg blev hentet i ambulance, fortæller Mathilde. Lægerne på Skejby Sygehus informerede om, at Mathilde og Erik måtte forberede sig på at miste barnet.

– Den nat var virkelig hård. Vi holdt om hinanden i hospitalssengen og bad til, at barnet ville klare den, husker Erik. Den næste dag fik Mathilde foretaget en undersøgelse, som viste, at den voldsomme blødning var opstået, fordi et blodkar uden for livmoderen var sprunget. Det var slet ikke så alvorligt som antaget.

Benjamin kom til verden den 19. februar 2011, og Mathilde og Erik var pludselig både nye forældre og forlovede, for Erik gik på knæ under barnedåben. For den lille familie havde der på det tidspunkt været en del at slås med, og alligevel meldte flere udfordringer sig. Mathilde fik flere og flere smerter, som hun ikke kunne slippe af med, og hos lægen fik hun konstateret gigt.

– Og hver dag fortalte han mig, at jeg var smuk og gav mig en masse kys og kram, siger Mathilde. Derfor holdt hun gejsten oppe, også i den tid, hvor hun skulle igennem flere arbejdsprøvninger for at blive godkendt til fleksjob.

Læs også: Danmarks bedste kæreste: De fandt kærligheden i sorgen

Erik i kørestol

Så en dag blev Erik ramt af en slem smerte i ryggen. – Jeg blev nødt til at tage på skadestuen. Der fandt de frem til, at et vrid, jeg lavede for flere år siden, hvor jeg var ved at glide på isen, nu har sat sig som en diskusprolaps, fortæller Erik. På fire måneder blev Erik opereret fire gange, og siden har han haft brug for kørestolen i sin hverdag.

Mathilde har stadig smerter hver dag. I juli blev hun godkendt til et fleksjob, og nu søger hun en stilling på et kontor, og det har hun accepteret og kan leve med. Men arbejdslivet er ikke det vigtigste for Mathilde og Erik. For de har fundet kærligheden og lykken i hinanden.

Læs også: Millionær på bistand: hjem til Danmark

Læs hele historien i Familie Journal, der er på gaden mandag den 15. august 2016.

  • Hvorfor sagde Mathilde undskyld til Erik
  • Hvordan forkælede Erik sin familie
  • Hvordan gik Eriks operation