Den tyske lyd viste Michelle vejen

Mandag, 27. april 2015
af Johan Isbrand, foto: Søren Lamberth
Michelle Nielsen fra Randers skriver sange sammen med sin far Frank. Og med den tyske producer Matt Eightmans hjælp har den unge sangfugl fået en lyd, der er lige til dansktoplisterne.
Det er, når Michelle sidder med sin guitar i hænderne, at hendes fængende melodier finder deres endelige form.
Det er, når Michelle sidder med sin guitar i hænderne, at hendes fængende melodier finder deres endelige form.

- Jeg skriver alle mine sange sammen med min far, Frank. Han og jeg har altid lyttet til musik sammen, og det har været alt muligt andet end dansktop. Først og fremmest har vi hørt Bee Gees. Og derudover et blandet udbud af popmusik fra Roxette til Chicago. Men jeg ved selvfølgelig godt, hvorfor dansktopfolket har taget mig til sig. Det skyldes den tyske producer Matt Eightman, som hidtil har produceret alle mine cd'er på nær den første single. Han tilfører sangene en schlagerlyd, der er som skabt til dansktoplisterne. Og måske har det i virkeligheden altid ligget i luften, at jeg skulle i den retning. I hvert fald har jeg hele mit liv set Melodi Grand Prix og er gået meget op i det, siger sangfuglen, der er født og opvokset i Randers.

Pernille Højmark er kendt som både skuespiller og dansktopsanger. Mød hende her

- Jeg har sunget, siden jeg var lille, og lige før jeg fyldte 15 år, blev det for første gang til lidt mere end sang under bruseren. Da vandt jeg nemlig en karaoke-konkurrence for børn i UnderVærket i Randers, og som en del af præmien fik jeg mulighed for at indspille en sang i et rigtigt studie, husker Michelle.

Spiller guitar

- To år senere kom jeg på produktionsskole. Jeg fulgte musiklinjen, og her lærte jeg nogle basale færdigheder på guitar. Der gik endnu et par år, inden min far og jeg blev enige om at prøve at se, hvad vi kunne strikke sammen i fællesskab. Det resulterede i singlen "Hvorfor gik du?" i 2010. Men det var først, da jeg kom i kontakt med Matt Eightman, at der begyndte at ske noget, fortæller Michelle, der bor i Assentoft ved Randers med sin forlovede, Stefan Hald-Christensen, 32, og deres datter, Isabella på ½ år.

Navnet Heick er i den grad forbundet med dansktop. Læs om Annette Heick her.

- Hvis man vil have en chance i musikverdenen, er man nødt til at skille sig ud fra mængden. Og det betyder noget for, hvordan sangene lyder, at de er skabt på en guitar frem for et klaver eller et keyboard, som de fleste af mine kolleger benytter sig af. Min foreløbige erfaring har desuden lært mig, at det er en klar fordel, at man skriver sine egne sange og ikke bare fortolker andres materiale.

- Siden vi begyndte samarbejdet med Matt, har vi besøgt ham én til to gange om året i Lünen i Tyskland og haft en intensiv, forlænget weekend med indspilninger. Efterfølgende er min vokal blevet lagt på i Danmark, og afslutningsvis har Matt finpudset det hele i Tyskland. Vi har tænkt os at fortsætte det gode samarbejde og måske supplere med småprojekter, der involverer danske producere. Jeg er netop så småt begyndt at pusle med nye sange, og planen er, at de skal indspilles inden årets udgang.

Du kan læse mere om Michelle og hendes kærlighedshistorie i denne uges tillæg til Familie Journal, "Alt om dansktop og anden god musik", der også indeholder splinternye artikler om Birthe Kjær, Johnny Reimar, Allan Mortensen, Lise Haavik og flere andre. Og i videoen herunder kan du få en smagsprøve på en af Michelle Nielsens splinternye sange, der endnu ikke er udgivet. "Har fået nok", hedder den.

Populære artikler på familiejournal.dk

Laura fortalte sin historie til statsministerenMarie tabte 30 kiloStrikkeopskrift på vamset trøjePsst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.