Her føler jeg mig normal

Tirsdag, 30. december 2014
af Mary Steengaard, foto: Lars Horn
Da Jeanette fik en hjerneskade, var det veninderne, der fik hende på benene igen

Da Jeanette fyldte 40 år, skulle det fejres på en speciel måde. Med sin mand og to børn drog hun af sted til Lalandia for at nyde en dejlig weekend sammen med familien.

Men allerede første dag blev de glade forventninger knust.

- Vi løb på skøjter, hvilket jeg havde gjort så ofte som barn. Men pludselig sad min skøjte fast i isen. Jeg røg bagover med et brag og knaldede baghovedet ned i isen.

Jeanette blev i bevidstløs tilstand bragt på Nykøbing Sygehus.

- Jeg kom til bevidsthed, blev skannet og fik en halskrave på, og lægerne mente, at jeg måske havde fået en mindre hjerne­rystelse. De rådede os til at køre hjem dagen efter, og min mand fik besked på at vække mig om natten hver anden time for at se, om jeg var ved bevidsthed.

Du har hjerneskade

Vel hjemme i Thyholm havde Jeanette heftig hovedpine og følte sig svimmel.

Læs også om lille Freja, der fik hjerneskade af meningitis

- Jeg blev mere og mere dårlig, og efter 14 dage tog jeg til lægen, som mente, at det bare var eftervirkninger fra slaget i baghovedet.

Da smerterne ikke fortog sig, blev Jeanette undersøgt og fik konstateret et piskesmæld.

- Efter et års tid med smerter kom jeg til neurolog og blev forsikringsmæssigt vurderet, og det viste sig, at jeg havde fået en middel­svær hjerneskade ved faldet på isen. Det var en stor sorg at få den diagnose, og nu skulle jeg pludselig vænne mig til at ligge meget på sofaen, fordi jeg var så usigelig træt og havde svært ved at overskue tingene.

Veninderne betyder alt

Populære artikler på familiejournal.dk

12-årige Kirstine har fået nyt hjerteStrikkeopskrift: Herlig raglansweater til hamStrikkeopskrift på barnevognsophæng med bedårende ugler

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Jeanettes uheld skulle ad omveje føre hende til den venindekreds, hun har i dag.

- En veninde inviterede mig med til et foredrag, og her mødte jeg en kristen gruppe af kvinder, som inviterede mig ind i deres kreds. Vi aftalte at mødes til et kreativt møde en gang om ugen, og nu er vi syv, der mødes fast hver onsdag kl. 10 på skift hos hinanden, og så går både strikke­pinde, brodere­nåle og ikke mindst snakken.

De ugentlige møder betyder rigtig meget for Jeanette.

- Jeg er så glad for, at jeg har disse vidunderlige veninder, der behandler mig fuldstændig, som de behandler alle andre mennesker. Sammen med dem får jeg lov til at føle mig helt, som jeg var før uheldet!


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.