Mirakel vores børn stadig er hos os

Onsdag, 27. juli 2016
af Caroline Grønne Wigdal Foto: Privat
For Alma og Hjalte fra Højbjerg ved Aarhus blev det, som skulle være en sjov sommerdag ved stranden, til en forfærdelig oplevelse, da en kæmpebølge skyllede ind over dem. Heldigvis har alle det godt.

Den danske sommer byder på varme dage, og strandene lokker med afslapning og afkøling i havet for alle størrelser i familien. Men i lørdags havde en ellers så hyggelig strandtur en voldsom afslutning for en familie i Højbjerg ved Aarhus. Det fortæller Århus Stiftstidende tirsdag den 26. juli.

– Jeg betragter det som et mindre mirakel, at vores børn og den anden families børn stadig er hos os, siger Alma og Hjaltes far, Thomas Jensen.

Alma, 9, og Hjalte, 5, var om eftermiddagen på stranden ved Ørnereden med deres mor, Rebekka Reintoft, og mormor og morfar. Familien vidste, at der kan være store bølger fra blandt andet Mols-Liniens hurtigfærger, og derfor har de altid ladet deres håndklæder ligge langt oppe på stranden. Det gjorde de også denne dag.

Læs også: Melissa er 25 år og HIV-positiv

Bølgen trak alt med sig

Omkring klokken halv seks krydsede to færger hinanden, hvilket fik en kæmpebølge til at skylle ind over stranden ved Aarhus med enorm styrke. Havet trak sig i første omgang tilbage, men senere skyllede mellem fire og fem store bølger ind over stranden.

Håndklæder og tøj blev med det samme skyllet til havs. Alma blev også trukket med, men det lykkedes hende at få fat på nogle sten og holde sig fast. Rebekka holdt fast i Hjalte, mens hun kunne se, hvordan en anden familie kæmpede mod vandets stærke kræfter for ikke at drukne. Alle klarede at holde sig på land.

Efter fem bølger blev havet stille. Strandens gæster kunne i forskrækket tilstand tage hjem til Højbjerg kun iført badetøj.

Thomas ønsker, at sende en advarsel ud til turister og feriegæster i byen. Han og familien synes, at der mangler skiltning og sikkerhed på strandene ved Aarhus. Derfor har han anmeldt episoden til Østjyllands Politi.

Læs også: Tristan skal være storebror

Pause fra stranden

Siden har familien holdt sig væk fra stranden. – Der er er ingen, der har lyst til at tage derned. I stedet har vi haft en lang snak med børnene om det, der skete. Alma, der ellers elsker at svømme, har ikke mod på det lige nu. Forhåbentlig vender lysten tilbage, fortæller Thomas Jensen.

Læs også: Laura og far giver glæde til syge børn