Nu er er der råd til flere oplevelser

Torsdag, 23. oktober 2014
af Caroline Grønne Wigdal, foto: Morten Mejnecke
Ubrugt tøj og dyr take away-mad gav Trine Baadsgaard forbrugskvalme og dårlig samvittighed, så sammen med familien ændrede hun livsstil. Nu har de alle god samvittighed, skåner miljøet, og de har råd til det, som giver livet værdi.
Det gode liv koster ikke nødvendigvis en masse penge, er Trine, Willi, Mathias og Mille enige om.
Det gode liv koster ikke nødvendigvis en masse penge, er Trine, Willi, Mathias og Mille enige om.

Populære artikler på familiejournal.dk

Opskrift på en anderledes æblekage
Opskrifter på nordisk strikSjov video: udbryder hesten Mariska

Trine Baadsgaards mor lever, hvad man kan kalde et nøjsomt liv. Hun køber ét par bukser, og så køber hun ikke et nyt par, før parret er slidt op. Hun gemmer agurkestumperne i køleskabet og syer en knap i blusen i stedet for at købe en ny bluse.

- Vi har smilet lidt over agurkestumperne. Men faktisk kan vi lære en hel del af min mors generation og de gamle dyder, siger Trine.

Her kan du se en opskrift på hjemmelavet agurkesalat.

Trine bor i Skodsborg med sin kæreste Willi og børnene Mathias på 15 og Mille på ni år. Ind til for fem år siden tænkte familien ikke over, at mange penge bare forsvandt mellem hænderne på dem. Trine købte ofte nyt tøj og nye sko, som hun ikke brugte, og fyldte skraldespanden op med brød, grøntsager og rester fra middagen, som egentlig ikke fejlede noget.

- Med tiden blev min økonomi dårligere og dårligere, og vi var nødt til at ændre vores måde at leve på, hvis vi ville beholde huset, fortæller Trine.

Hygge med tapas

Familien ændrede ikke sin livsstil drastisk fra den ene dag til den anden. De begyndte med maden, for der kunne Trine se, at de kunne spare mange penge. Take-away mad og impulskøb i supermarkedet slugte en stor del af budgettet. Så familien begyndte at se, hvor mange muligheder der er for at spare.

Torskerognsfrikadeller er rigtig sparemad. Få opskriften her.

- Og vi får aldrig kedelig mad. Vi laver ikke et opkog af retten fra i går, men det ender ofte med at vi sidder og hygger os med tapas, fordi det bliver til mange små og spændende retter, siger Willi. Hverken Trine, Willi, Mille eller Mathias er nærige, de er bare begyndt at tænke over tingene.

Det næste projekt bliver el og vand, det er planen. De har planer om LED lys og el-spareskinner. Der går meget strøm til at lade hver familiemedlems Ipad og Iphone op, men alle i familien bruger sin Ipad til skole eller arbejde, så det er svært for familien at skære ned der.

Forbrug gør ikke lykkelig

Familien er blevet mere opmærksomme på, hvor mange tilbud og oplevelser der er, som faktisk ikke koster noget, men hvor værdien af tid og fællesskab er høj.

- Men vi gør altså ikke kun ting, fordi de er gratis. Vi gør det kun, hvis vi har lyst, siger sønnen Mathias. - Og vi tager også i Tivoli og fyrer mange penge af, vi gør det bare ikke så ofte, og så er det også lidt sjovere, smiler Trine.

Hvor meget ved du om Tivoli? Her kan du tage Familie Journals Tivoli-quiz.

Regneark, madplaner og budgetkontis er der ikke noget af i det nøjsomme liv. Hverken Trine eller Willi ønsker at se tallet på en opsparingskonto stige. De ønsker bare at opdrage børnene godt. Og så vil de have mange minder og øjeblikke sammen.

Få gode spareråd, der tillige skåner miljøet, her.

Trine er forfatter til bogen "Nøjsom" og deler ud af sine god råd på sin egen blog nojsom.dk - du kan besøge bloggen lige HER.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.