Tine Gøtzsche:

Lørdag, 25. august 2018
af Jannie Lykke Øberg Foto: Jeppe Michael Jensen.
Efter 22 år i DR og otte år som vært på TV-Avisen har Tine Gøtzsche besluttet sig for, at hun vil prøve noget andet, hun stopper i DR den 1. september. Vi har taget en snak med hende om, hvad der skal ske nu, og hvordan sommerferien blev brugt.
Dame med lyst hår og strik trøje

– Jeg har jo sagt mit job op hos DR efter 22 år og er meget spændt på, hvad der skal ske. Jeg har det, ligesom jeg havde det den sommer, jeg blev student. Pludselig huskede jeg følelsen. Man er færdig med noget. Man ved, der skal ske noget andet. Men man aner ikke, hvad det er. Og det gør jeg virkelig ikke. Det føles helt fantastisk.

Tine Gøtzsche ser spændt ud, og da vi spørger hende, hvad hun glæder sig mest til, kommer hun hurtigt med svaret.

– At være min egen chef. Det har egentlig altid ligget meget fjernt for mig at skulle være selvstændig, men nu skal jeg prøve det. Det er et godt tidspunkt for mig. For mange er jeg jo bare hende bag skærmen – i 2D. Nu vil jeg gerne være mere i 3D. Jeg vil fylde mere, end jeg gjorde som vært på TV-Avisen. Baske lidt mere med vingerne.

Bruger sommeren i det danske

Hvad har du lavet i sommerferien?

– Vi har været i sommerhus i Nordjylland omkring Hirtshals. Det samme sted alle tre uger. Jeg var sammen med min søn, min kæreste og hans tre børn. Det var superfint med gæster, som kom og gik i et ikke særlig systematiseret kaos.

Helt fra barnsben har Tines ferie foregået i Danmark. Hun husker tilbage på et af sine ferieminder som barn, der også foregik i Danmark.

– Om sommeren kørte min mor, søster og jeg altid afsted fra Randers til Grenå i min mors lille gule Fiat 128. Så sejlede vi med Grenå-Hundested-færgen og fortsatte til min moster i Espergærde, hvor vi holdt en uges ferie med ture ind til København og Tivoli.

Har du en sommer-livret? – Jeg har ikke noget yndlings af noget som helst. Men jeg elsker nyopgravede, danske kartofler med smør, salt og rugbrød til.

Se også: Kartoffel-fladbrød

Familien er vigtig

Hvad laver du i din fritid?

– Jeg er sammen med min 15-årige søn, som jeg glæder mig til at få endnu mere tid med nu. Og min hund. Jeg har en labradoodle, som er en krydsning mellem en labrador og en puddel. Det er en god hund. Kvik, godmodig og legeglad.

Det er ikke kun i sin fritid, Tine tænker på sin familie. Da snakken falder på forbilleder, står det også klart, hvem Tines er.

– Det må være min lillesøster. Hun står meget solidt på sine egne ben. Hun er rummelig og går ikke på kompromis med de ting, hun ved, er rigtige.

Hvem kan gøre dig mest glad?

– Det kan min søn. For eksempel når han helt af sig selv har tømt opvaskemaskinen. Men mest når jeg en gang i mellem ser et glimt af det voksne menneske, han er ved at blive. Så bliver jeg stolt.

Læs også: Martin Miehe-Renard: Sammenhold i familien er en dejligt præmis