Vores datter blev født på forsædet af bilen

Mandag, 29. december 2014
af Caroline Grønne Wigdal, foto: Morten Mejnecke
Maria gik i fødsel så hurtigt, at hun ikke nåede på hospitalet i tide. Hendes mand måtte kaste bilen ind til siden, og dér, lige foran Serridslev Kirke, fødte Maria en sund og rask lille pige.

Populære artikler på familiejournal.dk

12-årige Kirstine har fået nyt hjerteStrikkeopskrift: Herlig raglansweater til hamStrikkeopskrift på barnevognsophæng med bedårende ugler

- Fødslen gik så stærkt, at jeg ikke nåede at opfatte, hvad der skete. Lige efter at Isabella var født, havde jeg mest fokus på, at vi var kommet for sent. I dag kan jeg grine af det. Jeg synes, det er en sjov historie, siger Maria.

Maria er 28 år og ergoterapeut. Hun bor sammen med Jesper på 34 år, som er sælger hos Berlingske Medier. De bor i Hovedgård, lidt uden for Horsens. Sammen har de Isabella på 4 måneder, William på 3 år, og Jesper har også en datter, Sophie på 14 år, fra et tidligere forhold.

- Jeg har haft brug for i tiden efter fødslen at be­arbejde det hele. Lige i dagene efter blev jeg ramt af en gået-glip-af-følelse, fordi fødslen gik så stærkt og ikke, som jeg havde forestillet mig og glædet mig til, siger Maria. Men den følelse bliver hurtigt erstattet af en lykke­følelse over at være blevet mor og en kæmpe glæde over, at det hele var gået godt.

Læs også: Far var jordemor

Kraftige veer

Den 30. juli om aftenen, tre dage før termin, føder Maria en lille pige på 3920 gram og 54 centimeter.

- Omkring klokken fire var vi på vej ud ad døren over til Jespers far i Lystrup, hvor vi skulle spise pizza. Jeg mærkede lidt vand, men var i tvivl, om det var vandet, som var ved at gå, så jeg tog et bind på, hvis der skulle komme mere, siger Maria. På vej til Jespers far begynder små veer lige så stille at komme, så Maria vælger at kontakte jordemoren på fødeafdelingen i Horsens. Hun giver Maria besked på at lægge sig på sofaen og slappe af og stille og roligt spise aftensmad. Men veerne tager mere og mere til, og Maria bliver hurtigt klar over, at der ikke er tid til hverken at ligge på sofaen eller spise pizzaer. Hun er godt på vej til at gå i fødsel.

Fødsel på forsædet

Marias smerter er store. Hjertet hamrer i Jespers brystkasse, og speederen er i bund. Han har den ene hånd på rattet, mens han med den anden taster 112 og bliver stillet om til en syge­plejerske. - Ja, hej, det er Jesper. Jeg har en fødende kvinde på forsædet, siger han. Ved siden af ham flår Maria sine leggings af, hun er ved at gå lidt i panik. For at sygeplejersken i røret ikke skal være i tvivl om situationen, råber hun i baggrunden: Hovedet er på vej ud! - Jeg husker, at jeg bekymrede mig om alle mulige ligegyldige ting, som at det ville komme til at svine helt vildt i bilen, siger Maria.

Jeg kastede bilen ind det første sted, det var muligt. Jesper får sin datter direkte i armene. Efter fem minutter kommer to lægeambulancer.

De næste timer spreder de den glædelige nyhed til venner og familie, og de kan ikke lade være med hele tiden at smågrine over historien. Omkring midnat er Jesper og Maria parate til at vende hjem igen, og hjemme gør Jesper bilen ren, mens han forsøger at fordøje den vanvittige oplevelse.

Læs også: Mor og datter var gravide samtidig


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.