Opskrifter

Fastelavnsboller

Mandag, 28. februar 2011af Redaktion
Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Karen Dyhrberg fra Vejle. Se hendes opskrift på fastelavnsboller her

(16 stk.)

1¼ dl mælk
50 g gær
1 dl flydende margarine
1 æg
4 spsk. sukker
½ tsk. salt
450 g mel
200 g marcipan
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
2 spsk. mel eller maizena
2 dl mælk
2 tsk. vaniljesukker

Rør gæren ud i mælken og tilsæt margarine, æg, sukker og salt. Ælt melet i dejen og del den i 16 stykker.
Tril stykkerne til boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Skær marcipanen i 16 stykker, tryk et stykke ned i hver bolle og lad dem hæve tildækket i 1 time. Bland æggeblommer, sukker, mel, mælk og vanilje og kog det igennem til en glat creme. Læg en skefuld creme i midten af hver bolle og form kanterne med op, så cremen ikke flyder ud. Bag bollerne ved 180° varmluft i 12 min. Lad dem afkøle og pynt evt. med glasur.

Madopskrift: Karen Dyhrberg


Find flere opskrifter her...
Chokoladekage-kat
Strutter til fastelavn
Kromans fastelavnsboller


Lav flotte fastelavnsris. Se her hvordan...




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop