Opskrifter

Fastelavnsboller med marcipanremonce og chokoladeglasur

Onsdag, 19. februar 2020Af Christine Bille Nielsen. Foto: Henrik FreekFoto: Henrik Freek
Skal du imponere børn og voksne med fastelavnsboller i år? Så går du ikke galt i byen med disse lækre fastelavnsboller med marcipanremonce og chokoladeglasur. De er helt perfekte at sætte tænderne i - store som små. Her får du opskriften.

Ingredienser til fastelavnsboller med marcipanremonce og chokoladeglasur:

(16 stk.)

  • 2 dl mælk
  • 100 g smør
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • ¾ tsk. stødt kardemomme
  • Ca. 450 g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Prøv også: Gammeldags fastelavnsboller og strutter

Marcipanremonce:

  • 75 g marcipan
  • 75 g sukker
  • 75 g smør

Se også: Fine fastelavnsboller

Chokoladeglasur:

  • 100 g mørk chokolade
  • 1 spsk. flormelis
  • 1 spsk. smør
  • Krymmel til pynt

Prøv også: Fastelavnsboller med appelsin

Fremgangsmåde:

Lun mælken, og rør smørret i, til det smelter. Opløs gæren i mælken.

Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og det meste af melet. Ælt dejen godt sammen, og tilsæt mere mel, til dejen er blød og glat. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.

Se også: Semlor - svenske fastelavnsboller

Marcipanremonce: Riv marcipanen, og rør den sammen med sukker og smør. Rul dejen ud til en firkant på ca. 30 x 30 cm. Skær dejen ud i 16 kvadrater, og læg 1 skefuld marcipanremonce på hver af dem.

Fold dejen omkring fyldet, og tryk den godt sammen i sammenføjningerne. Sæt bollerne på bageplader med bagepapir med lukningerne nedad. Pensl dem med sammenpisket æg, og lad dem efterhæve i 30 minutter.

Varm ovnen op til 200°. Bag bollerne midt i ovnen 12-15 minutter, til de er gyldne.

Lad dem køle af på en rist.

Chokoladeglasur: Smelt chokoladen sammen med flormelis og smør over vandbad. Smør glasuren på bollerne, og drys med krymmel.

Prøv også: Fastelavnsboller med creme