Opskrifter

Foccaciaboller

Søndag, 21. december 2008af Redaktion
(Ca. 10 stk.)25 g gær ½ l håndvarmt vand2 tsk. salt2 spsk. olivenolie125 g durumhvedemelCa. 575 g italiensk hvedemelPynt: OlivenolieFrisk

(Ca. 10 stk.)

25 g gær
½ l håndvarmt vand
2 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
125 g durumhvedemel
Ca. 575 g italiensk hvedemel


Pynt:
Olivenolie
Frisk rosmarin
Salt


Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt salt, olie, durummel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen kraftigt ca. 10 min. på maskine og tilsæt mere mel, uden at dejen bliver tung. Form dejen til en stor bolle og gnid den med olivenolie. Læg den bløde, seje dej i et bagefad og lad den hæve tildækket 1 time. Del dejen i 10 stykker og form dem til flade boller. Læg dem på plade med bagepapir. Pensl med olivenolie og tryk rosmarinnåle ned med fingrene. Drys salt over og lad dem efterhæve 30 min. Bages på midterrillen ved 225° ca. 15 min.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen



Bagværk, der mætter godt...
Flettet krans med krummer i
Grove krydderboller