Ingredienser til fødselsdagsboller
(12-14 stk.)
100 g smør
3 dl mælk el. vand
35 g gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
125 g grahamsmel
Ca. 300 g hvedemel
Evt. 50 g rosiner
Æg til pensling
Sådan gør du
Smelt smørret og bland det med mælk eller vand. Rør gæren ud i mælkeblandingen. Tilsæt sukker, salt, gramamsmel og det meste af hvedemelet. Kom resten af melet i, mens dejen æltes blank og smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time. Ælt dejen let igennem og tril den i en lang pølse. Skær den i 12-14 stk. og tril dem til boller. Lad dem efterhæve ca. 15 min. på pladen. Pensl bollerne med æg og bag dem ca. 15 min. ved 225° på midterste ovnrille.
17 lækre lagkager
Dejlige lagkager med forskellige lagkagebunde og fyld som chokolade og bær. Find din egen favorit her...
Lav flotte lagkager








Fødselsdagslagkage
En klassisk lagkage med jordbær, flødeskum og chokolade - se opskriften her...




Islagkage med blåbær og chokoladeis
Lagkagen til de varme sommerdage med dejlige blåbær - se opskriften her...




Frossen jordbær-chokolade vacherin
Lagkage med jordbær, is og marengsbunde - se opskriften her...


Sommerlagkage med kirsebær
Dejlig kage til en varm sommer med kirsebær - se opskriften her...


Lagkage med banan og chokolade
Dejlig lagkage med banan og luftig bund - se opskriften her...








Nødde-brombærlagkage
En sød lagkage med lagkagebund af hasselnødder toppet med brombær - se opskriften her...


Nøddekage med chokoladecreme og jordbærskum
En lagkage som dufter lidt af jul - og jordbær - se opskriften her...


Rugbrødslagkage med bær
Lagkagebund af rugbrød bliver til en skøn lagkage som denne - se opskriften her...

