Opskrifter

Fuldkornskanelsnegle

Onsdag, 11. januar 2012af Redaktion
Supersprøde og lidt sundere udgave af det velkendte wienerbrød

50 g gær
2½ dl mælk
60 g sukker
1 æg
1 tsk. kardemomme
500 g fuldkornsspelt
150 g fuldkornshvedemel
150 g smør

Fyld
100 g blødt smør
100 g sukker
1 spsk. kanel
1 æg
1 spsk. perlesukker
1 spsk. hakkede hasselnødder

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Rør gæren ud i mælken, tilsæt sukker, æg, kardemomme og spelt og ælt dejen sammen med melet. Rul dejen ud i en firkant i 1 cm's tykkelse og fordel halvdelen af smørret på 2/3 af dejen i papirtynde skiver. Fold den smørløse tredjedel over og derefter den sidste del, så dejen får tre lag med smør imellem. Rul dejen fladt og gentag processen med resten af smørret. Rør smør, sukker og kanel til en blød remonce og rul dejen ud til en firkant på 30 x 40 cm. Smør remoncen ud på dejen og rul dejen sammen. Skær rouladen i 2 cm tykke skiver og læg dem på en plade beklædt med bagepapir. Lad sneglene efterhæve under et rent klæde i 20 min. Pensl med æg og drys med perlesukker og nødder. Bag sneglene ved 200° i 20 min. og server dem gerne lune.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

FESTLIGE KAGER OG DESSERTER

Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose.
Køb pennen i shoppen for 199 kr.

Find flere opskrifter her...
Mormors abrikosgifler
Hindbærsnitter
Frøsnappere










Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop