Opskrifter

Grove burgerboller

Tirsdag, 17. maj 2011af Redaktion
Femkornsflagerne giver både god smag og masser af fibre. Hvis man ikke kan skaffe femkornsflager, kan man bruge grovvalsede havregryn

Ingredienser til burgerboller


75 g femkornsflager
1 ½ dl vand
25 g gær
½ dl olie
1 æg
1 tsk. salt
250 g hvedemel
Olie til pensling


Sådan gør du
Hæld vandet over femkornsflagerne og lad dem trække i 10 min. Smuldr gæren og rør den ud i femkornsblandingen. Tilsæt olie, æg og salt og ælt melet i til en smidig dej. Stil dejen til hævning et lunt sted i 45 min. Del dejen i 4 stykker og form dem til boller. Tryk bollerne let flade og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 20 min. og pensl med olie. Bag bollerne ved 200° varmluft i 15 min. til de er let gyldne.

Bageopskrift: Kristina Marckmann


Klik her og find masser af oskrifter i det store brød-galleri...

Find flere opskrifter her...
Fyldte boller
Små frokostbrød
Burger og grovfritter




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop