Ingredienser til heksefingre
(35 stk.)
25 g gær
2½ dl vand
140 g durumhvede
250 g hvedemel
2 tsk. salt
1 spsk. oregano
½ dl koldpresset olivenolie
18 mandler
1 æggehvide
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet og rør durumhveden og halvdelen af hvedemelet i. Tilsæt salt, oregano og olie, ælt resten af hvedemelet i og lad dejen hæve et lunt sted i 30 min. Del dejen i mindre stykker og tril dem til ujævne, krogede fingre og læg dem på en plade med bagepapir. Flæk mandlerne på langs og dyp dem i æggehviden. Tryk mandlerne ned i brødstængerne som negle og lad dem efterhæve i 15 min. Markér fingerleddene ved at ridse linjer på tværs af fingrene og bag dem ved 180° varmluft i 25 min.
Fingrene er en sjov udgave af en grissini, men mon ikke de kan skabe lidt gys og gru?
Find flere opskrifter her...
Græskar-popcakes
Mumiekager
Skab hyggelig uhygge til Halloween


Det orange græskar
Specielt i forbindelse med halloween har den store, orangefarvede spise rigtig mange funktioner. Ikke nok med at den smager fantastisk og er sund, kan den også bruges til at give hjemmet et rigtigt halloween-pift.
Græskar kan udhules mere eller mindre kunstnerisk.
Læs mere om udskæring her


Græskar i ryggen
Den sjove, bløde græskarpude pynter i sofaen, og så er den skøn at læne sig mod
Se opskriften her


Monsterkager
(U)hyggelige og smagfulde monster-muffins til halloween.


Sprøde græskar
Kagerne her er gode at have klar, hvis der skulle være børn i nabolaget, der er ude at ”rasle” (trick or treating)
Se opskriften her












Krydret siciliansk græskar
Spis græskar til Halloween, her serveret med brød og pecorinoost


Græskar-snacks
Rens græskarkernerne for slim og bland dem med olie, salt og karry. Bag dem i ovnen ved 250 grader, indtil de bliver lysebrune. Så kan de spises som snack. Du kan evt. hjælpe dem lidt på vej ved først at koge dem 10-15 minutter.


Kraniebrud
Til en rigtig halloween-fest hører naturligvis udskæring af græskar til lygtemænd, men også ”gyselig” mad. Den kan dog sagtens være både velsmagende og forholdsvis sund, uden at børnene synes, det er mindre sjovt.


Til suppe og pynt
Græskarsuppe kan serveres i sit eget græskar. Bagefter skal du rense og skylle ”gryden”, inden du skærer ansigtet ud som græskarmand og sætter det udenfor med fyrfadslys indeni.



