Smagfulde jordbærsnitter med crumble-top

Jordbærsnitter med crumble-top er hjemmebag, når det er bedst. De kolde snitter er dejlige at få til eftermiddagskaffen i sommervarmen.
Af
Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger
Smagfulde jordbærsnitter med crumble-top
1 t
16 stk
Jordbærsnitter
125 g blødt smør
150 g hvedemel
1 spsk. sukker
1 spsk. piskefløde
150 g jordbær
2 spsk. sukker
125 g hvedemel
125 g sukker
100 g smør

Fremgangsmåde

TIP: Sæt evt. kagen på køl, inden den skæres ud, så er den nemmere at skære ud.

  1. Hak smør, mel og sukker sammen, saml dejen med fløde og rul den ud mellem to stykker bagepapir i 3 mm tykkelse.
  2. Bag bunden ved 175° i 15 min. og lad den afkøle.
  3. Skyl jordbærrene, skær dem i kvarte og drys med sukker.
  4. Bland mel og sukker og hak smørret i til en usammenhængende smuldredej.
  5. Fordel jordbærrene over den bagte bund og dæk med smuldredejen.
  6. Bag kagen i yderligere 35 min. ved 175°, til den er gylden, og lad den afkøle helt.
  7. Skær den kolde kage ud i snitter og servér.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.