Opskrifter

Kernebrød

Mandag, 4. april 2011af Redaktion
Godt og fyldigt brød

(2 brød)

200 g knækkede hvede- el. rugkerner
3 dl kogende vand
2 dl fromage frais
50 g gær
1 spsk. salt
1 spsk. honning
200 g sigtemel
Ca. 350 g hvedemel

Hæld kogende vand over kernerne og lad dem stå ca. 1 time, så de bliver tyggevenlige. Tilsæt smuldret gær og fromage frais og rør, til gæren er opløst. Kom salt, sigtemel og det meste af hvedemelet i. Ælt dejen og tilsæt mel til den er elastisk og ikke for fast. Hæver tildækket og lunt ca. 1 time. Ælt dejen let igennem og form den til 2 brød. Læg dem i 2 smurte forme på ca. 1½ l. Efterhæver lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Snit brødene, spray med vand og bag på nederste rille ved 225° ca. 35 min.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

SUPERFLOT BRØDBOKS

Brødboks i superflot 50-retrostil fra Ib Laursen der holder dit brød frisk og appetitteligt.
Klik her for at købe den fine boks i shoppen...

Find flere opskrifter her...
Små frokostbrød
Rugbrød
Femkornsbrød


Klik her, og find masser af bageopskrifter i det store brød-galleri...







Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop