(Ca. 90 stk.)
Det skal du bruge til søde kiks med sesam:
100 g grahamsmel el. fint fuldkornsmel
100 g hvedemel
150 g smør
2 spsk. sesamfrø
100 g sukker
Sesamglasur:
50 g sukker
½ dl vand
1 tsk. smør
25 g sesamfrø
Prøv også: Kiks med havreklid
Sådan laver du sesamkiks
Ælt alle ingredienserne sammen.
Del dejen i to.
Rul hvert stykke dej ud mellem to stykker bagepapir til firkanter på 30 x 30 cm.
Træk det øverste stykke bagepapir af og træk bagepapiret med dej over på en bageplade.
Kog sukker, vand og smør op i en kasserolle.
Tilsæt sesamfrø.
Pensl sesamglasuren oven på dejstykkerne.
Bag hvert stykke dej 10 min. ved 175°.
Træk den færdigbagte store kiks ud på bordet.
Skær kiksen ud i mindre stykker, mens den stadig er varm.
Brug en god stor kniv og skær kiksen i tern på skrå.
Lad sesamkiksene køle af og opbevar dem i en kagedåse.