Opskrifter

Kirsebærkonfekt

Søndag, 24. november 2019Af Line Holt Nielsen. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Der er ikke noget, der er så hyggeligt som at lave julekonfekt. Brug søndagen på at lave kirsebærkonfekt, som alle i familien vil nyde. Få opskriften på kirsebærkonfekt her.

Ingredienser til kirsebærkonfekt:

(10 stk.)

  • 100 g Amarena-kirsebær
  • i sirupslage
  • 20 g smuttede mandler
  • 320 g marcipan
  • 1 spsk. flormelis til udrulning
  • 100 g mørk chokolade
  • Frysetørrede bær

Prøv også: Nøddeplader

Fremgangsmåde:

Hak kirsebær og mandler. Riv 20 g marcipanen groft, og vend den med kirsebær, mandelflager og bærrenes sirupslage. Del resten af marcipanen i 2 lige store stykker. Rul hvert stykke ud i lidt flormelis til en firkant, ca. 2 mm's tykkelse.

Fordel fyldet på den ene firkant, læg den anden over, og lad det hvile køligt i mindst 1 time.

Prøv også: Juledekoration med mundgodt

Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad. Udstik stykker af marcipanfirkanten, og dyp dem i chokolade.

Drys med frysetørrede bær, imens chokoladen stadig er flydende.

Se også: Konfekt-stykker og pariserkringler