Opskrifter

Koldhævede solboller med solsikke og hørfrø

Søndag, 11. marts 2012af Becel
Fyldt med fibre og gode olier, som gør både maven og huden glad

(12-16 boller)

5 dl koldt vand
10 g gær
40 g hele hørfrø
40 g knuste hørfrø (brug en morter eller en minihakker)
50 g solsikkekerner
1 spsk. honning
3 spsk. Becel Solsikke-, raps og hørfrøolie
2 tsk. salt

Ca. 275 g groft speltmel og 350 g fint speltmel, hvedemel eller hvad du har på hylden.
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt honning, olie, salt og frø og rør det hele sammen i en stor skål eller med din køkkenmaskine. Tilsæt herefter din melblanding lidt efter lidt og ælt dejen færdig, til den er smidig, men stadig lidt klistret. Dæk skålen med film eller et låg og stil den i køleskabet i min. 12 timer. Form så dejen til boller (brug evt. et par sker, hvis den klistrer for meget), og læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med lidt pisket æg lige inden bagningen.
Sæt bollerne ind i en 250 grader varm ovn - skru straks ned til 200 grader og bag bollerne i 15-20 min.

Velbekomme!

Bageopskrift: Becel


Læs mere om Becel her

Find flere opskrifter her...
Rugstykker
Morgenboller med smag
Orangemarmelade
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop