Kransekage med nougat

Når klokken slår midnat, skal kransekagen stå på bordet - og er der noget bedre end hjemmelavet kransekage? Her får du også et forslag til lidt natmad
Af
af Redaktion
Kransekage med nougat til nytårsaften

Ingredienser til kransekage med nougat

(Ca. 16 pers.)

750 g marcipan
200 g sukker
1 æggehvide
200 g nougat

Glasur til kransekage
200 g flormelis
½ pasteuriseret æggehvide
Evt. lidt vand eller citronsaft

Sådan gør du
Rør marcipan med sukker og æggehvide og ælt det godt. Tril dejen til 1½ cm tykke stænger. Tryk dem flade, læg nougat i en stribe på midten og fold dejen ind over. Tril til stænger igen. Skær to stænger på 7½ cm og derefter lægges 2½ cm til hver ny stang. Kom vand på fingrene og pres, så stængerne bliver trekantede. Form stængerne til cirkler og bag dem ved 200° i ca. 8 min. De må kun lige være gyldne. Afkøl dem og pynt med glasur i tylle. Derefter bygges din kransekage til et tårn, der evt. kan pyntes.

Tip
Sød, mousserende vin passer perfekt til kransekage.

PRØV OGSÅ: Kransekage som konfekt

Vil du lave lidt ekstra til den lille sult omkring midnatstid, er et ostebræt en oplagt idé:

Ingredienser til ostebræt

(6 pers.)

En blød: Saint-Marcellin, Brillat-Savarin eller Knuthenlund fårebrie

En fast: Comté, Appenzeller eller Vesterhavs-osten fra Thiese

Tilbehør: Syltede valnødder i appelsinsirup og lidt brød eller kiks. (Prøv f.eks. denne opskrift på syltede valnødder)

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Flere retter til nytårsmiddagen...


Minitarteletter med
avocado og rogn/
rejer

Krondyrmedaljon-
er med basilikum

Lakserullesteg med
salat og ristede kar-
tofler

Champagnesylla-
bub

Kransekagekonfekt

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.