Opskrifter

Kugelhopf

Fredag, 10. august 2012af Redaktion
Kagen, der passer til en såkaldt Kugelhopf-form eller stor randform er dejlig med mandler, rom og citronskal. Brug Stevia Sweet i stedet for sukker, så sparer du på kalorierne

100 g rosiner
2 spsk. rom
20 g gær
2 dl lunken skummetmælk
150 g tofu (sojabønnepostej)
300 g mel
12 spsk. Stevia Sweet el. Drys-Let fra Hermesetas
Revet skal af 1 økologisk citron
2 æg
50 g smuttede og hakkede mandler
Smør

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Udblød rosinerne i rommen. Smuldr gæren og rør den ud i 2 spsk. mælk. Bland tofu og mælk i en blender. Hæld melet i en skål og tilsæt de resterende ingredienser undtagen rosiner og mandler. Ælt dejen, til den er jævn, og kom rosiner og mandler i. Smør formen med smeltet smør og hæld dejen i. Læg et viskestykke over og lad den hæve lunt i 1-2 timer til ca. dobbelt størrelse. Bag kagen på midterrillen ved 200° i ca. 35 min. Lad den køle af, før den tages ud af formen, og sigt evt. flormelis over.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Rabarber-ingefærpie
Toscamazariner
Mandelkage med sommerbær




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop