Opskrifter

Lækker frokost-tærte

Søndag, 3. august 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Bag denne lækre tærte med løg, store tomater og ansjoser til den luksuriøse madkurv

Opskrift på frokost-tærte

(6 pers.)

3 store løg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
250 g butterdej
2 store modne tomater
50 g ansjosfileter
3 kviste timian

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

Fremgangsmåde til tærten

Pil løg og hvidløg og skær dem i meget tynde skiver. Varm olien op og steg løgene ved medium varme i 5 min. Skru ned og steg videre under låg i 20 min. under jævnlig omrøring. Løgene skal være bløde og gyldne, smag dem til med salt og peber.

Rul butterdejen ud til 20 x 30 cm. Læg den i en bradepande med bagepapir. Smør løgringene ud over butterdejen. Skær tomaterne i tynde skiver og læg dem på løgmassen. Fordel ansjoser og hvidløgsskiver over og drys med timianblade.

Bag tærten i 30 min. ved 200º. Den smager bedst varm eller lun. Den kan bages i forvejen og lunes.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.