Opskrifter

Mandel-påsketærte

Mandag, 1. september 2008af Redaktion
Dej:200 g smør160 g sukker200 g reven marcipanmasse4 æg60 g hvedemel80 g finthakkede mandler 4 spsk. Sukker Top:150 g mørk chokolade3 pasteuriserede

Dej:
200 g smør
160 g sukker
200 g reven marcipanmasse
4 æg
60 g hvedemel
80 g finthakkede mandler
4 spsk. Sukker


Top:
150 g mørk chokolade
3 pasteuriserede æggeblommer
3 dl piskefløde
Evt. lidt reven appelsinskal


Rør smørret blødt og luftigt med sukkeret. Rør den revne marcipanmasse i. Del æggene i blommer og hvider, og rør blommerne i smørmassen lidt ad gangen. Rør også mel og blendede/finthakkede mandler i dejen. Pisk æggehviderne til skum og pisk dem seje med sukker, så de kan holde luften, mens de vendes i dejen. Kom dejen i en smurt raspet springform på ca. 26 cm. Bages ved 175° i ca. 50 min. Lad den afkøle. Smelt chokoladen over vandbad og tag den af. Når den er ca. 30°, røres æggeblommerne i. Skulle det stivne for meget, røres en smule fløde i. Ellers piskes fløden til skum, der røres i chokolademassen. Kan evt. tilsættes revet appelsinskal. Hæld moussen på kagen, mens den stadig er i formen. Afkøl helt. Kan evt. pyntes med små gule marcipankyllinger eller anden påskepynt.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen