Opskrifter

Mandelsnegle

Søndag, 20. november 2011af Redaktion
Mandelsneglene her er bedst nybagte, så bag kun dem, der skal bruges. Kom resten af de ubagte snegle i fryseren, så er de klar til at blive bagt efter 20 min. optøning på køkkenbordet

(20 stk.)

2 dl mælk
50 g gær
150 g blødt smør
2 æg
½ tsk. stødt kardemomme
2 spsk. sukker
550 g hvedemel
100 g blødt smør
80 g sukker
150 g marcipan
75 g hakkede mandler
50 g hakket mørk chokolade

Rør gæren ud i mælken og rør smør, æg, kardemomme og sukker i. Tilsæt melet, ælt dejen sammen og lad den hæve et lunt sted i 1 time. Rør smør, sukker, marcipan og hakkede mandler godt sammen og rul dejen ud i ½ cm tykkelse.
Smør mandelsmørret ud på dejen og rul den sammen som en roulade. Skær rouladen ud i 2 cm tykke skiver og læg dem på en plade med bagepapir. Lad sneglene hæve i 15 min. og bag dem ved 225° i 12 min. Tag sneglene ud og drys med hakket, mørk chokolade.

Bageopskrift: Kristina Marckmann

DEN IDEELLE SPRINGFORM

En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr.

Find flere opskrifter her...
Franske snegle
Frøsnappere
Skinkesnegle med ost










Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop