Opskrifter

Naanbrød

Torsdag, 30. august 2012af Redaktion
Naanbrødene stammer fra Indien, hvor de spises som tilbehør til karryretter og forskellige småretter. Herhjemme spiser vi dem også som tilbehør til varme retter, men også fyldt med salat

(6 stk.)

2 dl mælk
2 spsk. sukker
25 g gær
1 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
4 spsk. olivenolie
3 dl yoghurt naturel
Ca. 600 g hvedemel

Lun mælken, til den er fingervarm. Opløs gæren i mælken og rør sukkeret i. Lad blandingen stå i ca. 15 min. Rør salt, bagepulver, olivenolie, yoghurt og så meget hvedemel i, at dejen er smidig og slipper skålen. Lad dejen hæve en time under plast.
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og del den i 6 stk. Tryk bollerne flade og rul dem ud, så de kun er ca. ½ cm tykke. Læg dem på en papirbeklædt bageplade. Bag brødene midt i ovnen ved 275° i 2-4 min., vend dem undervejs.

Bageopskrift: Aase Dotterud


Find flere opskrifter her...
Oste-skinkeboller
Morgen naan
Indisk pizza

Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop