Opskrifter

Pariserflute

Søndag, 8. juli 2012af Redaktion
Gode flutes til maden

350 g hvedemel
1 tsk. salt
3 spsk. smør
2 dl vand
25 g gær

Pensling
1 æggehvide
1-2 spsk. vand

TIP

Bank på flutene, lyder de hule, er de gennembagte.

Smelt smørret og kom vandet i. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er let og ikke klistre. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 min. Rul dejen ud til en plade på ca. 25 x 35 cm. Rul den fast sammen fra langsiden. Tril den til en 60 cm lang og ca. 5 cm tyk pølse, del den i to og læg dem på en papirbeklædt bageplade. Pensel flutene med en blanding af vand og æggehvide og lad dem efterhæve ca. 10 min. Skær skråsnit med 6-7 cm mellemrum og lad dem hæve videre uden klæde. Pensel en gang til, mens de hæver. Pensel igen, når de er hævet til dobbelt størrelse. Bag dem ved 200° i
ca. 10 min. Pensel dem igen og bag videre ved 190°, til de er gennembagte og gyldne, ca. 25-30 min. i alt.

Bageopskrift: Aase Dotterud

RIVEJERN TIL DET MODERNE KØKKEN

Smart multi-rivejern, der er supernemt at bruge. Rivejernet har flere funktioner, så du kan rive og mose. Pris: 349 - kan købes i Familie Journal Shoppen

Find flere opskrifter her...
Koldhævede solboller
Groft hvedebrød
Baguette

Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...





Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop