Opskrift på rabarber-bavarois
(10 pers.)
Bund
100 g hasselnødder
100 g sukker
2 æg
Fyld
500 g rabarber
150 g sukker
1 vaniljestang
2 blade husblas
3 pasteuriserede
æggeblommer
3 spsk. sukker
3½ dl piskefløde
250 g marcipan
Fremgangsmåde til rabarber-bavarois
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
![]() |
Muffins i massevis |
![]() |
15 gode opskrifter på svinemørbrad |
![]() |
Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter) |
Blend nødderne til groft mel. Pisk sukkeret med æg og fold nøddemelet i. Kom dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden. Bag bunden ved 200° i 10 min. Afkøl bunden, lad den blive i formen. Rens rabarberne, tag to stængler fra til pynt, skær dem i passende stykker og kog dem til kompot i lidt vand med den flækkede vaniljestang. Pisk kompotten jævn og lad den afkøle. Udblød husblassen i koldt vand og smelt den over vandbad. Rør den ud i rabarbermassen.
Pisk æggeblommerne med sukker til en luftig æggesnaps og rør rabarberkompotten i. Pisk fløden til skum og fold den i rabarbermassen. Kom blandingen på den bagte bund og stil kagen i køleskabet i mindst 4 timer.
Rul marcipanen tyndt ud og kant kagen med det. Skær rabarberne i lange, tynde strimler med en kartoffelskræller og pynt kagen med dem.
Vi elsker jordbær og rabarber!




Cheesecake med icing og jordbær
Lækre små kager, der kan tages med på skovturen
Find opskriften her...














Kærnemælksgelé med rugflager og rabarbergranité
God dessert med kærnemælk og rabarber
Find opskriften her...




Lun brieost med jordbær-rabarberchutney
En god lun dessert med chutney
Find opskriften her...




Rabarberis med syltede jordbær og vaniljefromage
Lækker kølig isdessert
Find opskriften her...




Vinsyltede jordbær med balsamico
Lækkert tilbehør til lagkage eller bagværk
Find opskriften her...

