Ingredienser til tranebærbrød
(1 stk.)
100 g smør
3 dl mælk
25 g gær
1 æg
1 tsk. salt
3 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
600 g mel
100 g tranebær
100 g marcipan
100 g blødt smør
Æg til pensling
Fremgangsmåde til tranebærbrød
Smelt smørret, tilsæt mælken og rør gæren i, når blandingen er lunken. Rør æg, salt, sukker og kardemomme i sammen med halvdelen af melet. Ælt dejen godt igennem med resten af melet og stil den til hævning under et rent klæde i 1 time. Hak tranebærrene fint og bland dem med marcipan og smør til en ensartet masse. Rul dejen ud i 1 cm's tykkelse, fordel tranebærmassen over og rul den sammen som en roulade. Kom rouladen i en smurt franskbrødsform og lad den efterhæve i 20 min. Skær 3-4 snit i overfladen, pensl med æg og bag brødet ved 170° i 40 min.
Vi elsker muffins!
![]() |
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal. Se vores muffins her |
Find flere opskrifter her...
Mandel-frugtkage
Kokosstykker
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop