Ingredienser til valnøddebrød
(2 brød)
5 dl skummetmælk
50 g gær
½ dl smeltet smør
2 tsk. salt
100 g valnødder
250 g fint rugmel
250 g fuldkorns-
rugmel
Ca. 350 g hvedemel
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i mælken. Kom det afsvalede smør, hakkede valnødder og salt i. Rør rugmelet i og ælt så meget hvedemel i, at dejen er smidig og slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 45 min.
Del dejen i to, form dem til runde brød og tryk dem lidt flade. Lad brødene hæve under plast i ca. 30 min. Snit de færdighævede brød med en skarp kniv. Bag dem ved 200º i ca. 30 min.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Aase Dotterud
Masser af godt brød










Stort, krydret landbrød
Et dejligt, krydret madbrød, som kan bruges på en buffet
Find opskriften her...






Valnøddebrød med porter
Et dejligt, ganske let sødligt brød med valnøddesmag, som passer både som madbrød og til ost og pølse
Find opskriften her...




















Speltboller med yoghurt
Boller med bid - dejen skal æltes længe så brug æltekroge eller røremaskine
Find opskriften her...


Foccacia med hvidløg og rosmarin
Lækkert og smagfuldt italiensk madbrød, der er et godt alternativ til de traditionelle flutes
Find opskriften her...


Æbleboller med tranebær
Bollerne holder sig lækre saftige i flere dage pga. de revne æbler
Find opskriften her...






Boller fra fryseren
Bollerne formes og hæver, inden de fryses ned. Så skal de bare en tur i ovnen, mens morgenkaffen laves
Find opskriften her...


Godmorgenbrød
Et superlækkert brød der holder sig frisk i flere dage viklet i et rent viskestykke
Find opskriften her...

